INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA - CROAŢIA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bilici vs Pirlodependenţa » Cum vede Zvonimir Boban meciul dintre Croaţia şi Italia

Italianul Pirlo (în albastru) zboară pe lîngă Xabi Alonso, care îl faultează +1   FOTO
Italianul Pirlo (în albastru) zboară pe lîngă Xabi Alonso, care îl faultează

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iunie 2012 21:41

Într-un interviu pentru 24sata din Zagreb, jucătorul lui AC Milan mai bine de un deceniu (1991-2002) vede drept principală slăbiciune a croaţilor cuplul de stoperi şi crede că partida se va decide în duelul Pirlo-Modrici.

Cu 51 de selecţii şi 12 goluri pentru Croaţia, Boban s-a instalat fabulos în galeria marilor fotbalişti ai ţării sale, alături de Prosinecki, Sucker sau Asanovici. Fostul mijlocaş comentează acum fotbal pentru SKY şi e renumit pentru francheţea opiniilor şi argumentelor sale.

"Slăbiciunea Croaţiei: fundaşii centrali"

- Întîi de toate, cine cîştigă?
- Munca e greu de pronosticat. Mai ales după primele întîlniri din grupă: Italia a jucat fantastic cu Spania, Croaţia chiar a arătat bine cu Irlanda. Croaţii au demonstrat calitate şi forţă fizică, deşi în faţa unui adversar departe de un nivel tehnic înalt.

- Care sînt punctele slabe şi cele tari ale croaţilor?
- Primul mare atu e capitolul fizic, fotbaliştii sînt într-o formă extraordinară. Al doilea atu, spiritul de echipă incredibil pe care Bilici l-a creat în aceşti ani. Slăbiciunile sînt în ultima linie defensivă, cuplul Schildenfeld-Simunici nu are multe meciuri împreună. Cu Irlanda nu s-a văzut pentru că linia de mijloc a fost fantastică.

"Italia pe posesie, contraatacăm pe flancuri"

- La ce nivel se poate face diferenţa?
- Dacă Italia joacă în 3-5-2, iar Croaţia în 4-4-2, "squadra azzurra" e obligată să valorifice posesia mai bună pe care o va avea. Iar Bilici trebuie să profite pe flancuri, în contraatac, lucru pe care Rakitici îl face poate cel mai bine.

- Ce ar trebui să schimbe Bilici?
- Nimic, ce să schimbi dacă totul merge? I-aş păstra pe Jelavici şi Mandzukici pentru pressingul formidabil pe care îl fac în ultima linie, vezi în cazul Irlandei. Efortul lor e util într-un meci cu Italia.

Ciocnirea Pirlo- Modrici

- Care vor fi jucătorii cheie?
- Fără îndoială, Luka Modrici! Dacă italienii sînt dependenţi de Pirlo, jocul croaţilor fără mijlocaşul lui Tottenham nu poate fi imaginat. Are o viziune formidabilă, e periculos în faţa porţii, un jucător responsabil şi care îţi confirmă încrederea. În fond, el este liderul echipei.

- Faptul că Bilici va deveni antrenor la Lokomotiv Moscova după turneu influenţează echipa?
- Nu, chiar nu. Aceasta este Croaţia lui Bilici! A creat-o piesă cu piesă, băieţii vor să-i mulţumească acum.

"Croaţia e motivul pentru care trăiesc, aş muri pentru ea! Dar asta nu-mi scade din dragostea pentru Italia, care mi-a oferit atît de multe!" ( Zvonimir Boban)

494060-caseta-italia-croatia.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  14 Iunie 2012, 02:59

sper sa fie un meci frumos in care sa bata croatia :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează