INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA-ITALIA 4-2, PEN.

Ciao, Italia!

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2008 00:00

Căldura şi miza au pus frînă unei partide pe care o speram altfel. Multă tactică şi puţin spectacol, după care au supravieţuit spaniolii, mai siguri la penaltyuri.

Dacă doreaţi să vă plictisiţi, ceea ce-i puţin probabil, aţi ales per­fect. Doamnelor şi domnilor, Spa­nia - Italia, sfertul de finală al la­tinităţii. Mai multe ingrediente au contribuit la starea de som­no­len­ţă po­gorîtă peste stadionul Ernst Hap­pel, dar cele de bază au fost miza, a se citi frica, şi căldura. Prima i-a blocat şi pe nepoţii bă­trî­nu­lui Ara­gones, a doua nu putea fi evi­tată de nimeni, pentru că Viena semăna ieri cu o friteuză.

Fotbal fără riscuri

Spaniolii au început în aşezarea deja clasicizată, cu Torres şi Villa în faţă, în spatele lor alergînd Silva, Xa­vi, Senna şi Iniesta. Italienii au re­­plicat cu un 4-3-2-1 ofensiv în de­sen, dar extrem de prudent în fapt. A­quilani nu s-a văzut, Perrotta a con­tat doar la recuperare, la fel Am­bro­sini, aşa că De Rossi era con­dam­nat să fie regista, mijlocaşul de creaţie. Romanul şi-a făcut datoria, dar l-au trădat Toni şi Cassano, ca­pe­te de linie la pasele lui de­ca­rului ita­lian.

Prima parte a fost cîştigată de Spania. La posesie şi la faze de poar­tă, iar Fandel, arbitrul pianist, a falsat o notă importantă la ac­ţiu­nea lui Villa, care trebuia să pri­mească penalty. Nu-i nimic, mai avem o repriză! Poate acum se tre­zesc focoşii mînji ai lui Aragones, poa­te italienii se comportă aşa cum zicea Winston Churchill. La fotbal ca la război, la război ca la fotbal.

Contează portarii

Şi, dacă nu ne înşelăm, parcă e mai multă energie pe gazon. Do­na­doni mută primul. Camoranesi în locul lui Perrotta, a simţit şi “il com­mi­sario tecnico” una dintre mîinile moarte. Aragones nu e senil şi răs­punde. Cazorla plus Fabregas, I­ni­es­ta şi Xavi out. Meciul care se dis­pută pe băncile tehnice e mai in­te­resant! Ba nu, a început, Ca­mo­ra­nesi ra­tea­ză sau apără fenomenal Casillas, ce mai contează!I

Ne îndreptăm cu paşi repezi spre prelungiri. Respectul bate ris­cul, deci se joacă tot mai degrabă ceea ce le convine italienilor. Ca de obicei, au şi noroc, Buffon fiind salvat de bară. Su­ficient pentru 90 de minute.

Încă jumătate de oră de chin. Italienii şi spaniolii merg la loteria penaltyurilor. Unde au supravieţuit elevii lui Aragones. Urmează Rusia.

681 de pase au schimbat între ei spaniolii în 120 de minute, cu 234 mai multe decît italienii. Ibericii au dominat clar şi la posesie cu 60,4 %.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
 •  23 Iunie 2008, 14:27

Italia lasa-ne!!!!!!!!!!!

 •  23 Iunie 2008, 14:09

era o insulta la adresa fotbalului ca italienii sa mearga mai departe.Sarmanul Fandel sa facut el ca nu vede penaltyurile a tot inchis ochii dar italienii au fost mult mult mult prea slabi.Daca si Romanii ia avut la mana......ce goala este italia.

 •  23 Iunie 2008, 14:04

SA FACUT DREPTATE ITALIA ESTE AFARA.ORICUM ERA PREA MULT SA MEARGA IN SEMIFINALE CAND NU A JUCAT NIMIC IN GRUPE.A CASTIGAT PREA MULTE FINALE DE CAMPIONATE MONDIALE INCLUSIV PRIN FORTA CAZURILE DIN ´34 SI ´38 TITLURI EUROPENE CAND SA DAT CU BANUL CA IN COLTUL STRAZII.ITALIA SA TACA DIN GURA CA ESTE PRAAAAFFFFF.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează