INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA A

Curaj şi idei vs obsesii şi teamă » De ce sînt în "sferturi" Cehia şi Grecia, cum au părăsit turneul Polonia şi Rusia

Selecţionerul Bilek în centru sărbătorii cehe, eroul Jiranek (nr. 19) are ce să-i datoreze
Selecţionerul Bilek în centru sărbătorii cehe, eroul Jiranek (nr. 19) are ce să-i datoreze

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 22:00

Jiracek ofensiv, Bilek inspirat, Grecia metamorfozată de Santos şi legată de Karagounis: secretele gloriei din spatele cifrelor InStat. Rusia s-a vîndut obsesiilor lui Advocaat şi a căzut fizic, Polonia a clacat psihic şi s-a împotmolit în frică


Grecia a ajuns pe merit în "sferturi" prin inovaţiile spectaculoase din "finala" cu Rusia, iar cehii au reconstruit după 1-4 la debut, calculîndu-şi paşii pe strategia eficientă a selecţionerului. Analiza tactică şi statisticile InStat confirmă.

Click aici pentru rezumatul VIDEO al meciului Grecia - Rusia 1-0!

Cehi temerari şi soluţii din mers
Bilek a modificat excepţional la înfrîngerea cu Rusia şi a menţinut: Hubschman la închidere a dublat numărul intercepţiilor, Jiracek activat ofensiv a înscris de două ori. A renunţat la Hubnik pentru Kadlec transformat stoper. Iar Pilar, mutat în stînga ofensivei, a cîştigat în decisivul cu Polonia 90% din duelurile cu Piszczek! Cu leşii, Cehia a avut cel mai mare procentaj de pase corecte de pînă atunci (87%), luptînd lucid şi curajos. Între minutele 45 şi 75, la Grecia-Rusia 1-0, cehii reuşesc 33 de atacuri!, iar Bilek mută inspirat închizătorul Plasil în spatele lui Baros.

Click aici pentru rezumatul VIDEO al meciului Cehia - Polonia 1-0!

Schimbarea la faţă a Greciei
Stilul s-a transformat în jurul liderului Karagounis şi ca efect al deciziilor ideale marca Fernando Santos. Prima: Salpingidis intră la pauză cu Polonia (0-1), marchează şi scoate penalty. A doua: 4-3-3 devine 4-2-3-1 cu Rusia, Karagounis pus în spatele vîrfurilor! A treia: formula Salpingidis-Gekas-Samaras, prima oară la start. Din inestetic şi steril, jocul devine tăios şi iute: Grecia are cu Rusia cea mai slabă posesie de pînă atunci (16 minute!), dar cea mai mare viteză a atacurilor. Premieră cu doi închizători ficşi: 61 de intercepţii (66 în două partide anterioare).

Fiasco rus în jurul obsesiei, subţirime poloneză
Dzagoev şi Arşavin, motoarele încinse ale echipei, au scăzut turaţiile de la meci la meci. Media înaintată de vîrstă a titularilor defensivi s-a simţit mai apăsător şi mai curînd decît credea oricine. Iar Advocaat a rămas fidel celor 7 titulari de la Zenit, formaţie pe care a antrenat-o trei ani (2006-2009), cu Kerjakov utilizat inexplicabil de mult.

Atacant Minute jucate Goluri Asisst-uri Şuturi/pe poartă
Kerjakov 188 - - 15/0
Pavliucenko 82 1 1 5/1

Polonia n-a făcut schimbări la 1-1 cu Grecia şi în superioritate numerică. Strategia lui Smuda a mirat iar decisivul cu Cehia a evidenţiat deciziile eronate şi un blocaj psihic la jucători: polonezii au avut cel mai mic procentaj de pase corecte de pînă atunci (80%) şi cel mai mic număr de atacuri (71), deşi victoria era indispensabilă.


10 este numărul paselor dintre fundaşul stîng Boenisch şi stoperul Perquis, cei mai activi la acest capitol

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  18 Iunie 2012, 02:16

cum dracului in 3 meciuri sa ai 15 suturi spre poarta si nici unul pe poarta asta i prea de tot

Vezi toate comentariile (1)
Comentează