INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  AUSTRIECII NU NE SPERIE: AU PĂRĂSIT DEJA EURO

De bătut

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Echipa lui Hickersberger nu pare a fi o ameninţare pentru “tricolori” în preliminariile CM 2010.

În ceea ce priveşte Austria, care ne va fi adversar în pre­li­mi­nariile Mondialului 2010, Victor Piţurcă poate sta liniştit. Aşa cum s-a prezentat la acest turneu final, pe care l-a şi părăsit după 0-1, luni, cu Germania, e o echipă la înde­mî­na “tricolorilor”.

Dacă oamenii lui Josef Hickers­berger au impresionat într-adevăr prin ceva la Euro, atunci au făcut-o prin puterea de luptă. Ceea ce nu-i o noutate, în condiţiile în care vorbim despre o trupă al cărei stil de joc e identic, ca şi limba, cu cel german. Ce le lipseşte majorităţii jucătorilor austriecii e clasa. Nici măcar vedetele lor, Aufhauser, căpitanul Ivanschitz sau Stranzl, n-au ieşit din aria mediocrităţii.

Rudimentari

Cele mai slabe compar­ti­men­te? De departe, apărarea şi atacul. Fundaşii, în frunte cu Stranzl, Poga­tetz şi Gercaliu, sînt rudi­men­tari. Şi pentru că n-au alte mijloace de a-şi opri adversarii, faultează la greu. Atacanţii, la rîndu-le, au lăsat de asemenea o impresie jalnică. Un singur gol marcat în meciurile grupei, şi acela din penalty, contra Poloniei, vor­beşte de la sine despre forţa ofen­sivă a trupei lui Hickersberger.

Totuşi, încredere

În ciuda evidenţei, selecţionerul întrevede un viitor luminos “naţio­nalei” Austriei: “Lui Harnik, Hoffer şi Prodl, toţi 21 de ani, sau Korkmaz, 22 de ani, le-a lipsit experienţa pentru un asemenea turneu. Dar acumulările de acum le vor prinde bine în perspectiva bătăliilor care vin”.

Hickersberger trebuie să se decidă

Încă nu e clar dacă Josef Hickersberger (foto) va rămîne pe banca Austriei şi în preliminariile Mondialului 2010. Federaţia (OFB) doreşte să continue colaborarea, dar actualul selecţioner, al cărui contract expiră la finele anului, nu e hotărît. “Sînt în tratative cu OFB, iar în următoarele trei, patru zile voi lua o decizie pentru că se apropie amicalul cu Italia din august”, a declarat Hickersberger.

Vastici nu se retrage

Cu cel mai în vîrstă jucător al austriecilor, Ivica Vastici, 38 de ani, ne vom întîlni şi în preliminariile CM 2010. “Ivo” n-are gînduri de retragere , “vreau să ajut echipa şi în calificările pentru Mondial”, şi nici şefii federaţiei (OFB) nu cred că e cazul să renunţe. “E un mare jucător şi un om senzaţional. «Naţionala» are încă nevoie de el”, a punctat secretarul general Ludwig.

1 punct au scos austriecii din 3 meciuri, fiind cele mai slabe gazde din istoria Campionatului European.

4 e locul pe care-l ocupă Austria în ierarhia faulturilor comise pînă acum la Euro, cu un total de 52.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează