INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2012

De ce merită Euro » Cinci motive pentru care Campionatul European nu trebuie ratat

Casillas speră să poată repeta performanţa din 2008 şi să ridice din nou trofeul deasupra capului Foto: Reuters
Casillas speră să poată repeta performanţa din 2008 şi să ridice din nou trofeul deasupra capului Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 07 iunie 2012 21:59

Idoli la apogeu, tehnicieni prestigioşi în arenă, marile puteri ale continentului şi revelaţii care pot obţine confirmarea.

Spania în glorie, ultimele goluri ale lui Klose, strategiile lui Blanc, stadioanele noi ale Estului. Fără steaguri "tricolore", dar cu patima englezilor şi fanatismul gazdelor poloneze. Ingrediente diferite şi atrăgătoare pentru un spectacol total.

1. Ultimul cîntec al idolilor
Pentru Şevcenko (35 ani) şi Klose (34 ani) e ultima competiţie cu "naţionala". Primul e dublu golgeter Champions League (2000, 2004) şi cel mai bun marcator din istoria Ucrainei (46 goluri), al doilea, cu 14 reuşite, locul 2 în topul celor mai prolifici jucători all-time ai Cupei Mondiale. Probabil ultimul show şi pentru Buffon (34 ani), Van Bommel (35 ani) sau Pirlo (33 ani), artişti emblematici ai unei generaţii.

2. Primul turneu final organizat în estul Europei
După finala Europa League, România visează să găzduiască o competiţie majoră, iar testul pe care îl au de trecut stadioanele, locuitorii şi organizatorii din Ucraina şi Polonia reprezintă un barometru şi pentru capacitatea noastră.

3. Provocări inedite pentru tehnicieni redutabili
Reuşeşte Hodgson să aducă Angliei primul trofeu continental? Confirmă Blanc reţeta prin care Franţa redevine o mare putere? Poate Irlanda să facă o minune cu venerabilul Trapattoni? Fură trofeul Italia, deşi zguduită de scandalul pariurilor şi cu Prandelli la prima probă ca selecţioner?

4. O pleiadă completă de stele
De la Euro nu lipseşte nici o mare putere fotbalistică a continentului, iar lista lor e completată cu cele mai constante "naţionale" din eşalonul doi: Croaţia, Cehia, Suedia. În plus, e interesant de văzut cît contează Estul (Ucraina, Polonia, Grecia, Rusia, Croaţia, Cehia) în lupta cu coloşii Europei de Vest.

5. Un campionat echilibrat
După revelaţia Grecia în 2004, Euro 2012 se anunţă a fi turneul cel mai echilibrat din ultimele decenii. Franţa e încă în reconstrucţie, Italia se clatină, Portugalia e şubrezită, Anglia se plînge de aria de selecţie, iar victoria finală s-a tot amînat pentru Olanda. Cade Spania o dată cu Barcelona? Sau vor triumfa outsideri ca Rusia, Suedia sau Croaţia?

TANGO 12 - Balonul din panele 3D
- A fost proiectat şi testat de Adidas de-a lungul a 2 ani, în 8 ţări. În această perioadă l-au utilizat Bayern, Real, Chelsea, Ajax, Milan, Legia Varşovia, Seattle Sounders şi Ingostadt 04.
- Ca şi Jabulani, folosit la CM 2010, este alcătuit din panele 3D lipite termic între ele. Materiale folosite: poliuretan, 70 la sută, şi piele, 30 la sută.
-  Are 432 de grame, o circumferinţă de 68,9 centimetri şi, lăsat să cadă de la 2 metri, pe o suprafaţă dură, atinge în săritură o înălţime de 142 de centimetri.
- Designul e inspirat de clasicul balon Tango, utilizat prima oară la CM 1978 din Argentina. Iar grafica simbolizează arta şi tradiţiile populare din cele două ţări-gazdă ale turneului, Polonia şi Ucraina.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Citește și:

Neil Lennon, pe prima pagină a tabloidelor din Scoția » Război total cu fosta parteneră: „Nu ceda puterii copleșitoare a inamicului”
Superliga
Neil Lennon, pe prima pagină a tabloidelor din Scoția » Război total cu fosta parteneră: „Nu ceda puterii copleșitoare a inamicului”
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”
Superliga
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (21)
ilmaestro
ilmaestro  •  08 Iunie 2012, 21:18

Oameni buni refuzati sa mai platiti abonamentul catre acest jeg de televiziune comunista numita tvr,eu nu mai platesc de 1 an,mergeti la renel si faceti cerere ca sa nu mai plati abonamentul radio tv,sa va demonstreze ca aveti antena speciala ca sa prindeti kkturile de programe tvr,si asa platim catre alti hoti cablisti alt abonament

just.samba
just.samba  •  08 Iunie 2012, 15:52
Postat de blasfemie pe 08 Iunie 2012, 12:34

Numai intr-o tara ca Romania e posibil ca o parte din meciuri sa fie televizate de o televiziune cu 1 milion de abonati.........Eu nu inteleg cum e posibil ca televiziunea nationala dintr-o tara sa nu transmita toate meciurile de la un european,mondial,olimpiada.......Sunt curios Rai din Italia transmite toate meciuri de la acest european(cele de la 19 dar si cele de la 21:45)?

Niste mizerii, ce sa le ceri. TVR oricum e un instrument politic, nimic mai mult. In viziunea mea ar trebui desfiintat. Dolce e un fel de hibrid de televiziune publica cu privata.

iamdanielb
iamdanielb  •  08 Iunie 2012, 14:55

sa va dau si eu ceva motive cazare super ieftina in apartament super central conditii moderne. 5-10 euro de persoana, alcool ieftin, mancare ieftina, femei frumoase si dornice...ce altceva sa mai vrei?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează