INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  IERI, GRUPA B » CROAŢIA - GERMANIA 2-1

Demontaţi

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2008 00:00

Maşinăria nemţească a fost pusă pe butuci şi tremură pentru calificare.

Au fost de ajuns 90 de minute, ieri, pentru ca nemţii să coboare din al 9-lea cer pe pămînt. Croaţii le-au arătat clar limitele, în ciuda scorului strîns, şi, de bine ce la start erau cotaţi drept favoriţi, oamenii lui Joachim Low tremură acum pentru calificarea în “sferturi”, avînd nevoie de victorie cu Austria.

După cum începuse meciul, cu absolut nici o ocazie în primele 20 de minute, se părea că nemţii şi croaţii şi-au propus o remiză albă, care le-ar fi servit tuturor. A trebuit să vină golul lui Srna, de 1-0, pentru ca derby-ul grupei B să se încingă în sfîrşit. Germania a ieşit la atac, croaţii au prins şi mai mult tupeu, astfel că, pînă la pauză, a plouat cu ocazii. Kranjcar a trecut de două ori pe lîngă 2-0, Gomez, din 4 metri, şi Ballack pe lîngă 1-1.

Selecţionerul german Low a reacţinat prompt la pauză şi l-a trimis pe vitezistul Odonkor în locul modestului Jansen, vinovat la gol. Astfel, Fritz a “coborît” fundaş dreapta, iar Lahm a trecut pe stînga. Degeaba. Defensiva nem­ţi­lor a suferit în continuare. Iar în minutul 62, alt şoc. Olici, 2-0, la o greşeală mare de plasament a portarului Lehmann.

Şi cînd toată lumea credea că aşa se termină, Podolski, cel care bătuse Polonia, a lovit din nou: 1-2. Dar era prea tîrziu.

Schweini, eliminat

În minutul 90+2, pe Schweinsteiger l-au lăsat nervii. Faultat din spate de Leko, germanul s-a întors şi l-a îm­pins pe fundaşul croat cu toată pu­te­rea, expediindu-l la pămînt (foto). “Cen­tralul” De Bleeckere, aproape de fa­ză, n-a ezitat şi a scos imediat car­to­na­şul roşu, expedi­indu-l pe mijlo­caşul lui Bayern la ca­bine. Arbitrul i-a îngălbenit apoi şi pe Leko, dar şi pe portarul nem­ţilor, Lehmann, ultimul pentru proteste.

8 şuturi au tras croaţii pe poartă, faţă de numai 4 ale germanilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  13 Iunie 2008, 12:04

Bai DACIAN tu esti chiar prost...cum adica ce jucatori au?!?...pai Croatia face parte din elita fotbaluluib European si Mondial...mai uita-te un pic pe clasamentul FIFA si vezi pe ce loc sunt, mai intreaba si tu pe cineva cand au pierdut ultimul meci...si cate din ultimele 20 de meciuri de la nationala le-au pierdut. Intradevar la nivel de cluburi sunt varza...de altfel la fel ca noi...dar jucatorii joaca in general in strainatate!!!

 •  13 Iunie 2008, 10:53

Bai, da` croatii de ce nu s-au sinucis cit s-au luat in piept cu nemtii, ei de ce nu au fost pedepsiti pt acest tupeu cu 4 goluri precum rusia (parca asta era pedeapsa in viziunea lu Piti). In al doilea rind noi chiar nu gasim o melodie nationalista cu care sa ii imbarbatam pe jucatori asa cum a facut Bilici? Muzica avem antrenor ne mai trebuie. Acum ziceti ca nu avem experienta, da` croatii ce experienta au, ce mari jucatori la mari echipe de club din Europa au? Acum hai sariti si dati cu pitre

 •  13 Iunie 2008, 09:31

Este adevarat ca Croatia a jucat o partitura care aseara a dat roade iar Germania cu nasul pe sus a ajuns cu nervii la pamant asa sunt si italieni si este sansa noastra!diferenta a fost vizibila clar la 2-1 tot croatii atacau.HAI ROMANIA!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează