INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI EURO 2008 FRANŢA

Dilemele lui Domenech

Articol de - Publicat vineri, 16 mai 2008 00:00

Selecţionerul francez are mai multe întrebări decît certitudini. E posibil să fie Henry rezervă? Va fi convocat Trezeguet?

Griji mari pentru Raymond Do­menech. Mai sînt 22 de zile pînă la Euro, duminică va anunţa grupul lărgit, de 29 de jucă­tori, dar 18 dintre ei vor fi implicaţi apoi în alte trei finale: Champions League, Cupa Franţei şi Cupa Italiei. În plus, majoritatea “cocoşilor” vin după un sezon dezamăgitor . De aici, mai multe întrebări decît cer­ti­tu­dini pentru selecţioner, care în­cearcă să ţină în secret problemele sale. Ce ascunde?

Nu sînt în formă

Dintre albaştrii posibili titulari la Euro, unul singur a avut un an ex­celent: Franck Ribery. Restul sînt de­parte de capacitatea maximă. Ne­adaptarea la noile echipe sau re­ve­nirea după accidentări le-a afec­tat evoluţia. Însă Domenech nu spu­ne dacă va tăia în carne vie: “Lipsa formei într-un moment al sezonului nu scoate pe nimeni din lot. Cei convocaţi mi-au demonstrat ce pot. Vom avea timp să ne pre­gătim şi să atingem nivelul dorit”.

Henry pe bancă?

Ziariştii din Hexagon au specu­lat că Henry ar putea pierde prima echipă după o stagiune me­diocră la Barcelona, iar căpi­ta­nul Vieira, vic­ti­ma unor multiple le­ziuni mus­cu­lare la Inter, n-ar avea nici el locul garantat. Din nou, se­lec­ţionerul s-a ferit să răspundă: “Eu îi iau şi îi folo­sesc doar pe cei despre care cred că vor fi buni”.

Trezeguet, la limită

Va fi şi Trezeguet la turneul fi­nal? Domenech păstrează miste­rul. Cînd i s-a amintit că atacantul lui Juventus e golgeter în Serie A, a răspuns: “În 2002, aveam golge­te­rul Italiei, golgeterul Angliei şi gol­ge­terul Franţei şi n-am înscris nici un gol la Mondial. O echipă nu înseam­nă mai mulţi jucători cu cifre, nu sîn­tem la baschet. E nevoie de coe­­ziu­ne, de complementaritate”. A aver­tizat: “Pot să dispară oameni care par indiscutabili”.

Portarii în derivă

Pentru Domenech, ierarhia goal­keeperilor era bătută în cuie în toamnă: Coupet, Landreau, Frey. Dar prestaţiile lor nu l-au încîntat pe selecţioner. “Momentan, nu mai ştiu ordinea şi nu sînt sigur dacă toţi vor fi la Euro”. N-ar fi ex­clus să apa­ră Mandanda (Mar­seille), marea revelaţie a sezonului.

“Abandonează? Nu-mi pasă”

Pe 28 mai, Domenech va renunţa la şase jucători. “La început vor fi 29 şi toţi vor avea aceeaşi şan­să. Abandonează cineva? Nu-mi pasă! Cel care nu acceptă că ar putea rămîne acasă trebuie să-şi caute o altă meserie”. A adăugat însă: “Mă pun în pielea unuia care pierde lotul. Ştiu că va suferi. Dar eficacitatea echipei Fran­ţei contează mai mult decît raporturile umane sau starea de spirit a unui fotbalist. Colectivul e primordial”.

Secretul Duverne

În perioada 24-30 mai, albaştrii se pregătesc la Tignes, în Alpii fran­cezi, la 2.100 de metri altitu­di­ne. “Acest cantonament are ro­lul de a aduce toţi jucătorii la ace­laşi nivel, mental şi fizic”, a dez­vă­luit Dome­nech. Ca şi la ultimul Mondialul, preparatorul fizic Ro­bert Duverne îi va forţa pe “co­coşi”. Despre Du­ver­ne se spune că este unul dintre se­cretele performanţei din 2006, cînd Franţa a jucat finala CM.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  16 Mai 2008, 08:49

articol ciordit integral din l'equipe t'encoule roumanie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close