INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA - SPANIA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Din fabrică printre stele! » Debut de lux pentru spiriduşul Giaccherini

Giaccherini a ieșit cel mai în formă jucător italian la ultimele teste fizice făcute în Polonia // Foto: Reuters
Giaccherini a ieșit cel mai în formă jucător italian la ultimele teste fizice făcute în Polonia // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 10 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 09 iunie 2012 20:19

În 2008 privea la TV ”sfertul” cu Spania şi se gîndea să se angajeze la firma de prefabricate unde muncea fratele său. Iar azi joacă primul meci în ”naţională” contra campioanei Europei.

Nu-i fabulă, nici altă legendă cu cerşetorul devenit prinţ peste noapte. E povestea miraculoasei şi spectaculoasei ascensiuni a unui italian de 27 de ani, care în 2008 era hotărît să se lase de fotbal. Emanuele Giaccherini n-a făcut-o însă şi astăzi debutează în "squadra azzurra". La Euro, contra Spaniei, campioana en-titre! Prandelli l-a ales titular pe extrema stîngă, preferîndu-l lui Balzaretti.

La precedentul turneu final, piticul de 1,67m îi urmărea la televizor pe Xavi şi Iniesta în "sfertul" de la Basel pierdut de italieni după penaltyuri şi se gîndea să se angajeze în fabrică. Se săturase să fie plimbat împrumut de Cesena la Forli, Bellaria şi Pavia. Şi-a depus CV-ul la firma de construcţii Mabo, producătoare de prefabricate, unde muncea fratele său, fotbalist amator.

L-a întors din drum fiul fostului selecţioner Valcareggi, trimiţîndu-l în cantonament cu Cesena. Noroc cu accidentarea unui titular. "Aduceţi-l pe piticul blond!", a spus Bisoli, antrenorul de atunci. Mijlocaşul vitezist, prea scund pentru Serie C1 şi B, a ajuns la Juve, a luat titlul, iar acum visează să cucerească şi Europa.

A refuzat un Ferrari!
Deşi a ieşit campion cu Juventus, Emanuele a rămas modest. Ştie valoarea banilor de la fratele Andrea, ce cîştigă 1.000 de euro lunar, în timp ce părinţii săi Roberto şi Patrizia trăiesc din ajutorul de şomaj. De aceea a ales prima cash şi a refuzat Ferrariul propus pentru titlu de Juve, preferînd să meargă tot cu vechiul Fiat Panda ori cu Fordul Fiesta al tatălui, cu care vine la antrenamente.

"Atenţie la faulturi"
Tatuaj-surpriză pregătit pentru debutul la acest turneu final. Retras în apărare de Prandelli, Daniele De Rossi s-a gîndit să-şi tatueze un original semn de circulaţie pe gamba dreaptă (foto): "Atenţie la alunecările periculoase!" e mesajul afişat vineri, la antrenament, de jucătorul Romei. Avertisment pentru adversarii spanioli sau doar un semnal de alarmă pentru coechipieri ca să nu faulteze dur?

800 de mii de euro cîştigă anual Giaccherini, al treilea cel mai mic salariu din lotul lui Juve, pentru care a dat un gol în 23 de meciuri

"Mă simt execelent jucînd în bandă datorită calităţilor mele tehnice şi fizice. Ambiţia şi spiritul de sacrificiu m-au ajutat să ajung aici" (Emanuele Giaccherini, mijlocaş italian)

492666-caseta-italia-spania.jpg

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
nesv1234
nesv1234  •  10 Iunie 2012, 09:11
Postat de razvan__fzr pe 10 Iunie 2012, 01:37

Pentru?

Ceva mai sus e o avancronica sumara a meciului, trecuta Italia - Spania ;-)

razvan__fzr
razvan__fzr  •  10 Iunie 2012, 01:37
Postat de vyndi pe 10 Iunie 2012, 01:35

0 -3

Pentru?

vyndi
vyndi  •  10 Iunie 2012, 01:35

0 -3

Vezi toate comentariile (3)
Comentează