INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DISEARĂ, SEMIFINALE » GERMANIA - TURCIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

Diversiuni

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2008 00:00

Nemţii au apelat la tot felul de tactici pentru a-şi păcăli adversarul şi-i suspectează pe turci de practici asemănătoare.

Diseară se anunţă un duel care pe care între giganţii ger­mani şi neobosiţii turci. Mi­za foarte mare, pătrunderea în fi­nală, i-a determinat pe an­tre­nori să apeleze la tot felul de tru­curi de “ador­mire” a vigilenţei ad­­ver­sa­ru­lui.

Nemţii s-au ascuns
Joachim Low a făcut un mister din aşezarea pe care o va folosi diseară: 4-4-2, ca la 2-0 cu Polonia, sau 4-2-3-1, cum a jucat împotriva Por­tugaliei (3-2) şi cum se aude că i-ar fi cerut căpitanul Michael Bal­lack? “Nu ştiu, nu m-am ho­tărît. Vreau să mai studiez casetele video cu meciurile de pînă acum ale tur­ci­lor. S-ar putea la fel de bine să op­tez pentru o variantă şi mai ofen­si­vă, un 4-3-3 spre exemplu”, a spus selecţionerul german.

Low a decis, totodată, să-şi “ascundă” echipa. Pentru a evita să-i fie spionate ultimele şedinţe de pregătire, el a schim­bat terenul prin­cipal de antre­na­ment din com­ple­xul de la Tessin, As­co­na, cu unul mai înde­păr­tat şi foarte bine ca­mu­flat de copacii aflaţi din belşug în zonă. Mai mult, tot din pre­cauţie, a re­nun­ţat in­clu­siv la antrenamentul oficial pe care trebuia să-l efec­­tu­eze în cursul zilei de ieri la Basel: “Am jucat deja acolo, ştim terenul”.

Turcii “Joacă teatru?”
În cantonamentul adversarilor de lîngă Viena, atmosfera era ex­trem de destinsă luni. “In­cre­­dibil cum pot fi atît de senini turcii cu atît de puţin timp înaintea unei se­mifinale de Euro, s-a mi­nu­nat un reporter al agenţiei germane Sport1, pre­zent la ant­re­na­men­tul lui Hamit Altintop (foto) şi al colegilor săi. Ca şi alţi jur­­­nalişti aflaţi la teren, s-a ui­tat du­pă jucătorii care au luat par­te la şedinţă: “Am numărat 18. Toţi sănătoşi”. Ceea ce i-a pus pe nemţi pe gînduri: “Chiar are Te­rim atîţia accidentaţi cum se plînge?”.

Senzaţia că diseară, la ora meciului, contingentul indis­po­ni­bi­lor se va diminua a fost amplificată şi de alte detalii. Pe de-o parte, zia­riş­tii turci susţin că Tumer Metin ar pu­tea fi recuperat. Pe de alta, fe­de­ra­ţia n-a făcut nici o cerere oficială la UEFA pentru a i se permite convocarea unui alt jucător, de acasă. “Mă voi bizui pe cei pe care-i am la dispo­ziţie”, a precizat Terim.

“Hamit ne dă secretele”

Au şi turcii spionii lor în tabăra nem­ţilor. Unul dintre ei, Hamit Altintop, jucător la Bayern Munchen. “Avem un avantaj. Hamit ne dă secretele, informaţii importante. Ne-a spus deja multe despre coechipierii săi de la club, dar ştie şi amănunte legate de «naţionala» lor”, a dezvăluit atacantul Semih Şenturk (foto). Altintop s-a născut chiar în Ger­ma­nia, la fel ca şi Hakan Balta, dar ei nu sînt singurii internaţionali ai lui Fatih Terim cu alte origini: Kazim Kazim a crescut în Anglia, Mevlut Erdinc în Franţa, iar brazilianul Marco Aurelio a devenit Mehmet Aurelio după ce a primit cetăţenia turcă în 2006.

5 jucători turci din lotul de 23 al lui Fatih Terim sînt născuţi în altă ţară

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close