INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  BATAVII SE MENAJEAZĂ CU NOI

Ei nu vor juca?

Articol de - Publicat duminica, 15 iunie 2008 00:00

Van Basten ar putea odihni zece jucători importanţi pe 17 iunie.

Veste bună. Sînt şanse mari ca multe piese de bază ale Portocalei mecanice să fie doar rezerve marţi, la Berna, în meciul cu “tricolorii”.

“Trăiesc în lux. Am atîtea variante de echipă încît uneori nu ştiu ce să fac, aceasta e problema mea”, a declarat Marco van Basten, care va profita de şansă în ultima partidă din grupă pentru a odihni majoritatea titularilor şi pentru a verifica şi restul lotului.

“Nu voi risca o eventuală accidentare provocată de oboseală sau să rămîn fără vreun jucător din cauza cartonaşelor. În plus, cine nu e complet recuperat nu va apărea pe teren împotriva României”, le-a spus selecţionerul jurnaliştilor olandezi.

Cei 10 posibili menajaţi şi motivele absenţei lor

Van der Sar - are 37 de ani şi a jucat 52 de meciuri în acest sezon.

Boulahrouz - mai mereu accidentat, a prins doar 6 partide la FC Sevilla şi se resimte acum.

Ooijer - a primit cartonaş galben cu Franţa şi va fi suspendat în “sferturi” la primul avertisment.

Van Bronckhorst - fundaşul stînga de 33 de ani (45 de meciuri) va lua probabil o pauză după sprinturile epuizante din jocurile cu Italia şi Franţa.

De Jong - a fost avertizat cu Italia şi ar lipsi în sferturile de finală la un nou cartonaş.

Van der Vaart - şi el se simte puţin obosit după 54 de partide disputate în această stagiune; a alergat 21,16 km la CE.

Sneijder - a avut un an dificil la Real Madrid, luptînd pe toate fron­turile; a adunat 50 de meciuri; are deja a însumaţi 21 km la acest Euro.

Van Nistelrooy - a revenit în aprilie după o lună de pauză provocată de operaţia suferită la gleznă; Van Basten vrea să-i dea timp de respiro.

Robben - nu este sută la sută refăcut după accidentarea de la adductori; doctorii lotului nu vor să fie forţat.

Van Persie - după aproape două luni de repaus, în urma accidentării la coapsă, ar putea fi menajat.

Echipa fanilor

Într-un sondaj realizat pe Alge­meen Dagblad, 44 la sută din fanii olandezi au fost de acord ca Van Basten să-şi odihnească titu­la­rii. Şi au votat o formulă de joc pentru partida de marţi. Cu Ste­kelenburg în poartă, Melchiot, Hei­tin­ga, Bouma şi De Cler în defen­si­vă, De Zeeuw şi Engelaar ca “închi­ză­tori”, Kuyt, Afellay şi Robben în ofensivă şi Huntelaar unic vîrf.

Sneijder x 2

Mijlocaşul care tocmai a împlinit pe 9 iunie 24 de ani a fost cel mai bun fotbalist olandez la Euro. Wesley Sneijder fusese desemnat de UEFA omul meciului cu Italia, iar vineri forul continental l-a ales tot pe el numărul 1 la partida contra Franţei. “A avut din nou o evoluţie splendidă. Sneijder e liderul echipei care joacă un fotbal total”, a anunţat UEFA.

11,5 milioane!

Pînă acum, profitînd de participarea la Campionatul European, batavii au cîştigat deja nu mai puţin de 11,5 milioane de euro! Numai pentru calificarea la turneul final, ei au primit de la UEFA 7,5 milioane. Apoi, pentru cele două victorii din grupă au mai adunat două milioane. Prezenţa în “sferturi” le mai asigură alte două milioane de euro.

“Vom fi în finală!”

Presa olandeză a celebrat spectacolul Portocalei mecanice. “Sîntem acolo, în «sferturi»! Basel, pregăteşte-te, venim. Vom fi în finală”, a comentat De Telegraaf, în timp ce Algemeen Dagblad a scris: “Povestea la Euro e tot mai frumoasă”. Volkskrant a exclamat: “Nu ne vine să credem, parcă e un vis, dar totul e adevărat!”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
 •  16 Iunie 2008, 09:32

Fratilor,nu va intristati,daca ne bat olandezii cu rezervele.Dam meciul la"mica publicitate" si "ne scoatem":-"Pierdut meci,dar,il declar nul(o-0...)

 •  15 Iunie 2008, 17:12

Da , e drept ca o sa fie greu si acest meci, asemenicelor doua deja disputate..doar am avut o grupa infernala. Important e ca , indiferent de rezultat, Nationala poate sta cu capul sus Suntem mandrii de voi

 •  15 Iunie 2008, 11:33

Mai gerrard, n-ar fi mai bine sa-nveti sa te articulezi prima data si dupa aceea sa postezi?In alta ordine de idei, olandezii nu ne vor da meciul,va trebui sa-l castigam.E clar ca nu vor juca 100% dar raman redutabili si in conditiile in care se vor feri de accidentari.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează