INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  AZI, “SFERTURI” » OLANDA - RUSIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

“Eu bat!”

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Guus Hiddink, batavul de pe banca Rusiei, îşi ameninţă compatrioţii: “N-o să am scrupule! Vreau să înving Olanda!”.

La 61 de ani, vrăjitorul batav Guus Hiddink mai are o do­rin­ţă: să cîştige în faţa Olandei. Să-şi elimine compatrioţii! Şi să propulseze Rusia în se­mi­finale! A făcut-o cu sud-coreenii, la CM ‘02, de ce n-ar reuşi cu esticii?

“Acesta e un meci cu totul spe­cial, pentru că rivalii îmi sînt foar­te apropiaţi. Îl cunosc pe Van Bas­ten, îi ştiu pe toţi fotbaliştii săi”, a declarat “Ţar Hiddink”, decis să fo­lo­sească la maximum acest a­van­taj. “N-o să am scrupule! N-am nici un sentiment patriotic. Eu nu joc pentru un steag! ”, a tunat el.

Tehnicianul nu şi-a dez­vă­lu­it tactica, însă a dat un indiciu: “Contra echipei secunde a Olandei, România a stat la cutie, a aşteptat şi a pierdut cu 2-0. Eu nu voi repeta această greşeală. Dacă te aperi cu un asemenea adversar, cel mai spectaculos şi eficace de la Euro, n-ai decît o variantă. Eşecul!”.

Ruşii speră să aibă şi şansă azi. Au şi de ce. Hiddink este su­pra­nu­mit “Guus Geluk” sau “Guus, cel mai no­ro­cos antrenor de pe planetă”.

“Întăriţi de dramă”

Guus Hiddink crede că tragedia lui Boulahrouz, căruia i-a murit fetiţa joi, la nici o zi de la naşterea prematură, “îi va suda pe olandezi. Vor fi şi mai întăriţi de dramă”. Apărătorul batav vrea neapărat să joace astăzi. “I-am zis că poate să plece oricînd din cantonament pentru a-şi vedea soţia la spital şi să stea deoparte cît simte nevoia, căci realizez prin ce moment teribil trece, dar mi-a răspuns: «Sînt fotbalist şi voi fi pe teren. Astfel îmi voi elibera durerea!»” , a povestit selecţionerul Van Basten.

“Imprevizibili”

Hiddink s-a pus la punct cu statistica. În faza grupelor, Portocala mecanică a avut cel mai prolific atac şi cea mai rezistentă de­fensivă. Din 42 de tentative de gol, a înscris de 9 ori (21,43%), cedînd o singură dată la 45 de şanse ale adversarilor (2,22%). “Jocul olandezilor este mult mai dificil de citit decît al suedezilor, pentru că primii sînt impre­vi­zi­bili”, a declarat tehnicianul Rusiei, nemulţumit şi că “b­atavii sînt mult mai odihniţi. Titularii lui Van Bas­ten au cinci zile în plus de pauză faţă de fotbaliştii mei”.

80 de mii de fani olandezi sînt astăzi la Basel.

“Hiddink e unul dintre cei mai valoroşi antrenori olandezi din toate timpurile şi are un atu: ştie foarte bine echipa noastră. Dar noi vom cîştiga!”
Dirk Kuyt atacant Olanda

Învaţă imnul?

Zilele trecute, fanii olandezi au trimis o scrisoare cotidianului De Telegraaf, în care cereau jucătorilor lui Van Basten să înveţe imnul Olandei pînă la meciul de azi, în faţa Rusiei: “Îi felicităm pe băieţi pentru splendida performanţă de la Euro, dar ne-ar plăcea să-i ve­dem cîntînd «Het Wilhel­mus»”. Portocaliii au cel mai vechi imn din lume, scris în anul 1574.

Trăgătorii

Loviturile de departajare sînt tratate cu maximă atenţie de Marco van Basten. Motivul e simplu: Portocala mecanică a fost de patru ori eliminată după execuţiile de la 11 metri la ultimele şapte întreceri (de CM şi CE) la care a participat. De aceea, selecţionerul olandez s-a gîndit la penaltyuri în perspectiva “sfertului” contra Rusiei: “Am deja lista cu jucătorii care vor trage, dacă va fi cazul”.

Noroc pe 21 iunie

Olandezii n-au pierdut niciodată la turneele finale de Mondial sau de Euro pe 21 iunie! Pînă acum, batavii au jucat de cinci ori la această dată, cîştigînd în trei rînduri şi făcînd două egaluri. Un alt semn de noroc pentru ei: cu Lubos Michel la centru, n-au fost învinşi. Iar Van der Sar (foto), arbitrat de slovac, a cîştigat de două ori la penaltyuri (ultimul succes, cu Man. United, în finala Ligii Campionilor).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează