INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIANUL DEL PIERO ARE O CONDIŢIE FIZICĂ UIMITOARE

Există un secret

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2008 00:00

Adversarul “tricolorilor” la Euro a lucrat suplimentar, acasă, cu un preparator pe care l-a angajat şi pe care-l plăteşte personal.

Pe 13 iunie, la Zurich, “tricolorii” vor da ochii cu un Del Piero ce trăieşte la 33 de ani o a doua tinereţe. Sezonul recent încheiat i-a uimit pe toţi. A avut din nou suflu pentru 90 de minute, a sprintat ca un adolescent, a înscris goluri im­por­tante pentru Juventus, sfîrşind prin a-l convinge pe se­lecţionerul Roberto Donadoni să-l readucă în “na­ţionala” Italiei.

Secretul re­naş­te­rii sale? Un fizioterapeut care l-a urmărit zi de zi în ultimul an, Giovanni Vaglini, sala de gim­na­s­ti­că de acasă şi multă, multă muncă supli­men­tară.

Vaglini, fost colaborator al lui Marcello Lippi şi Gianluca Vialli, lucrează cu stafful lui Juve în ceea ce-l priveşte pe Del Piero, dar e plătit integral de jucător. De la club primeşte zilnic rapoarte despre e­voluţia clientului său la an­tre­na­ment, le evaluează, după care al­că­tuieşte planurile pentru viitoarele şe­dinţe de pregătire. “Ştiu astfel cînd e obosit şi evit să-l încarc, dar mă ajută să şi profit la maximum de momentele pozitive”, a explicat Vaglini, care pretinde că mare lucru nu i-ar reuşi dacă nu s-ar bucura “de o implicare totală din partea spor­­tivului”.

30% forţă are acum în plus atacantul care cîştigă anual circa 12 milioane de euro

Îi fluieră Frojdfeldt
Meciul italienilor cu Olanda, pro­gra­mat pe 9 iunie, la Berna, a fost în­cre­dinţat de UEFA lui Peter Frojd­feldt. “Centralul” suedez e cel mai bătrîn arbitru de la Euro 2008, 44 de ani, şi acesta va fi primul şi ul­ti­mul său turneu final din carieră. El a arbitrat ultima finală a Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg - Glasgow Rangers, scor 2-0.

Pînă-n 2010
De miercuri seară e negru pe alb. Roberto Donadoni a semnat un nou contract cu Federaţia italiană, ce se întinde pînă în 2010 şi îi garantează un salariu de 1,2 milioa­ne de euro, aproape dublul celui ac­tual. Există însă şi o clauză. În te­r­men de 10 zile de la finalul Euro 2008, oricare dintre părţi poate ru­pe acordul fără a avea asen­ti­men­tul celeilalte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
 •  06 Iunie 2008, 14:28

Forza ITALIA!!!Alex del Piero este un simbol,un exemplu de urmat pt toti fotbalistii nostri...Del Piero nu merge in Bamboo si nu si ppierde noptile inecat in alcool...De aia a ajuns aici...Este un jucator genial....

 •  06 Iunie 2008, 10:29

Chiar mai e secret? S-au relaxat si ei prin B un sezon, normal ca sunt mai proaspeti. Au bagat apoi la greu si secretul dopajului in Del Piero, ca in toti fotbalistii de nivel inalt, si gata conditia fizica! Astia din ziua de azi sunt niste glume de jucatori majoritatea, nu conteaza sa stii cu mingea, conteaza sa rezisti bine la "sustinatoarele" primite si de-abia dupa aia sa ai si putin talent. Daca se poate, nu-i obligatoriu...

 •  06 Iunie 2008, 10:16

Alex in toata cariera lui a facut antrenamente extra, in timpul lui liber, cu preparatori sau tacticieni platiti de el. A facut la inceput zvacnirile lui pe banda stanga, stand cate doua ore pe zi pentru asta, cativa ani lovituri libere, devenind celebre suturile sale din "Zona Del Piero", acum face pregatire fizica. Altii termina antrenamentul si sar la Playstation. Si in cate meciuri a jucat in Serie A anul acesta, in toate a trecut testul antidoping. Asa ca... gura mica! El e Campio

Vezi toate comentariile (7)
Comentează