INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  INEDIT

Fani de vînzare! » Ofertă-şoc pe eBay: închiriat suporteri pentru turneul final

Şi ea ar putea fi la Euro.
Şi ea ar putea fi la Euro. "Your team here" (Echipa ta e aici) scrie pe tricoul frumoasei belgiene. Aşa se promovează fanii fără frontiere // Foto: Kristof Massenhove

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 03 iunie 2012 20:46

Un grup de 15.000 de belgieni s-a scos la licitaţie, oferindu-se să susţină, contracost, orice ”naţională” calificată la Euro. Banii strînşi vor fi donaţi Unicef.

Belgia nu s-a calificat la Euro 2012, dar fanii "diavolilor roşii" nu vor să rateze turneul final din Polonia şi Ucraina. Aşa că s-au transformat în mercenari, căutînd echipe interesate să le cumpere serviciile. S-au scos la licitaţie pe site-ul eBay şi aşteaptă ofertele pînă pe 7 iunie, preziua debutului competiţiei!

"Dacă nu sîntem la Euro ne-am gîndit să ne vindem suporterii. Am creat un grup pe facebook şi deja am adunat 15.000 de înscrişi", a mărturisit Lieven Scheire, autorul iniţiativei, un actor de cabaret. Cel mai bun preţ a fost oferit de un ucrainean.

"N-avem preferinţe, doar să nu ne îmbrăcăm în portocaliu. Totul este în scopuri caritabile, deci i-am putea susţine şi pe olandezi chiar dacă am strîmba puţin din nas", explică Lieven.

Banii strînşi vor fi donaţi către Unicef pentru finanţarea şcolilor de urgenţă: "Noi vrem să ajutăm astfel la construirea de şcoli în locurile sărace de pe glob sau cele distruse de război".

350 de euro la Mondial
Suporterii asigură că nu-şi vor încuraja favoriţii de adopţie doar virtual. La Mondialul din 2010 grupul de mercenari belgieni a fost cumpărat de Honduras cu 350 de euro. "Ne-am îmbrăcat toţi în alb şi în albastru, ne-am achiziţionat steaguri, eşarfe şi trompete. Am învăţat să cîntăm chiar şi imnul naţional. Apoi am mers cu toţii în La Gantoise, unde i-am susţinut în piaţă, în faţa ecranelor", a povestit Lieven.

"Ar fi fantastic să purtăm tricoul azzurro al Italiei la acest turneu. Pentru că iubim spaghetele şi orezul" (Lieven Scheire, şeful grupului de fani belgieni)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ingu
ingu  •  04 Iunie 2012, 18:36

In oferta asta intra si boxe ? Sau nu ofera decat live ?

had3s89
had3s89  •  04 Iunie 2012, 16:47
Postat de olteanftw pe 04 Iunie 2012, 09:14

Sa apeleze si Dinamo la ei =))))))))))))))

oltene, n-aveti nici 5% suporteri cati are dinamo. in 2000 la finala cupei ati fost 5000 si noi 50.000. vai de voi de prazari !

raul4steaua
raul4steaua  •  04 Iunie 2012, 09:52

Borcea unde esti tata? Hai sa vezi super oferta asta, daca ii inchiriezi pe astia te poti lauda si tu ca umpli dugheana aia de stadion meci de meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close