INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  RESTRICŢII LA EURO 2008

Fără scăpare

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2008 00:00

UEFA le impune arbitrilor ca, la Euro, să manifeste toleranţă zero faţă de durităţi, meleuri şi ironii, crescînd pentru jucători pericolul de a primi avertismente şi eliminări

Arbitrii vor fi severi şi stricţi la Euro, unde indisciplina jucătorilor va fi drastic sancţionată, inclusiv prin impunerea unui set de reguli menit să prevină ieşirile în decor ale fotbaliştilor. Cel puţin asta e linia trasată de UEFA la începutul anului, cu prilejul cursului de instruire organizat la Limassol (Cipru) cu "centralii" şi asistenţii de elită ai continentului.

Tunel monitorizat
Cuvîntul de ordine va fi toleranţă zero faţă de durităţi şi de tentativele de a ştirbi autoritatea de pe gazon a brigăzii. Nu va mai exista nici o şansă de a închide ochii la tacklingurile periculoase, inclusiv tuşierii căpătînd puteri discreţionare de a semnala insistent eventualele infracţiuni, dacă ele au scăpat colegului de la centru. Unul dintre asistenţi va superviza tunelul de acces spre vestiare înainte, în pauza şi la finalul partidei, astfel încît să fie preîntîmpinate eventuale altercaţii între părţi.

Sfidările se plătesc
Meleurile şi ironiile vor intra şi ele la capitolul "fără compromisuri". Simpla prezenţă într-o grămadă de presiune asupra arbitrului înseamnă avertisment, iar în cazul că jucătorul se mai şi implică activ, cu injurii, bruscări sau împingeri, riscă direct eliminarea. Nefericita pornire de a lua peste picior hotărîrile "centralului", cu aplauze sfidătoare sau alte gesturi nepotrivite, te fac numai bun de a vedea un cartonaş roşu direct, dacă atitudinea respectivă se repetă pe durata jocului. Şi pentru nervoşii aflaţi în zidul de la loviturile libere se anunţă zile grele: după o atenţionare urmează direct "galbenul", căci arbitrii au fost sfătuiţi să renunţe la parlamentările îndelungate la astfel de faze.


“Echipa naţională e, în general, disciplinată, dar pe unii îi ia cîteodată valul la deposedări sau la folosirea incorectă a mîinii”

ION CRĂCIUNESCU

28 galbene şi două “roşii” au primit “tricolorii” în preliminariile de cartonaşe lui Euro 2008

Atenţie, Adi!
Simpla prezenţă la meleuri, chiar cu intenţii paşnice, te poate costa un "galben". Mai ales dacă vii special din altă parte a terenului! Nici căpitanii nu sînt scutiţi de regulă.

Fundaşi, fiţi vigilenţi!
La un atac violent, care pune în pericol integritatea fizică a adversarului, vă paşte eliminarea chiar dacă acţiunea nu se concretizează printr-o lovire pe măsura intervenţiei

"Tricolori", uitaţi de ironii!
Gesturile făcute în semn de contestare a deciziei arbitrului şi cele cu evidentă tentă ironică vă pot aduce chiar un "roşu", dacă ele capătă caracter repetitiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  11 Februarie 2008, 11:54

Abia astept sa-i vad la CE-2008 pe Ov. Petre, Radoi, Mutu, Nicolita, Codrea. Ca la CM1994 cu Vladoiu. :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează