INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI / FRANŢA - COLUMBIA (AZI, 22:00, PROTV)

Forfait

Articol de - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

Căpitanul Vieira are o mică ruptură la coapsa stîngă şi nu joacă sigur în faţa “tricolorilor”. E posibil să rateze Euro!

O veste i-a tulburat pe fran­cezi îna­intea amicalului de as­tăzi, împotriva Colum­biei, ul­ti­ma verificare pentru Euro. Vieira va lipsi pe 9 iunie, la Zurich, în faţa noastră.

Vineri, căpitanul “cocoşilor” a ieşit din antrenament. Se lovise din nou, tot la coapsa stîngă , la care suferise mai multe recidive se­zo­nul tre­cut. Domenech a impus un se­cret total asupra naturii ac­ci­den­tării. Vieira, la fel. “Sînt liniştit, totul merge bine. Voi scrieţi ce vreţi”, le-a zis el ziariştilor. Numai doctorul lo­tului, Jean-Pierre Paclet, a aflat după RMN că mijlocaşul în vîrstă de 31 de ani, 105 selecţii, are o mică ruptură musculară .

Ieri, la prînz, L’Equipe a anun­ţat. “În această după-amiază, Viei­ra ar putea părăsi Claire­fon­taine de­finitiv. Şi-a luat deja la revedere de la coechipieri”. Şi a fost sin­gurul care nu a apărut în fo­to­gra­fia-suvenir, de grup, cu pre­şe­dintele Sar­kozy . N-a plecat însă.

Aseară, selecţionerul Do­me­nech a făcut lumină: “Un lucru e cert. Vieira nu va fi pe teren contra Ro­mâniei. Nu sînt medic, nu vă spun de ce suferă. E incert pentru Euro, de aceea l-am chemat pe Fla­mini. Pe 8 iunie, ultima zi cînd putem înlocui un fotbalist ac­ci­dentat, vom lua decizia. Dacă nu se va reface, nu-l voi aduce la turneul final”.

27 de meciuri a jucat Vieira sezonul trecut.

Reglaje

Apariţia lui Toulalan în locul lui Viei­ra nu rezolvă toate problemele lui Domenech. În defensivă, Sagnol e incert, nu pentru că ar fi acci­dentat. E departe de capacitatea maximă. De aceea, preparatorul fi­zic Robert Duverne, cel care, de o­bi­cei, îi pune pe albaştri pe picioare printr-o pre­gă­tire inteligentă îna­in­tea com­pe­ti­ţi­ei, lucrează separat special cu Sag­nol, încercînd să-i ridice forma fizică.

Flamini, chemat de urgenţă!

Aflat iniţial printre cei 7 jucători la care Domenech renunţase încă din cantonamentul de la Tignes, Flamini (foto) a fost chemat ieri pentru a-l înlocui pe Vieira în cazul în care căpitanul nu va putea fi recuperat. “E o mare surpriză. Fizic şi psihic, voi fi gata dacă va fi nevoie de mine. Voi sta aici pînă pe 7 iunie, apoi vom vedea”, a declarat Flamini, încheind: “Transferul meu de la Arsenal la Milan a contat foarte mult la convocare” .

Sarkozy: “Luptaţi, Franţa e cu voi!”

Ieri, la 12:25, elicopterul lui Ni­co­las Sarkozy a aterizat la Claire­fon­taine. Preşedintele francez avea un mesaj: “Luptaţi! Franţa e cu voi orice s-ar întîmpla. Nu ai siguranţa că vei în­vinge me­reu, eu am pierdut îna­in­te de a cîş­ti­ga”. Sar­kozy (foto, între Henry şi A­nel­ka) a completat: “Între fot­bal şi politică există un punct co­mun. Toţi francezii sînt se­lec­­ţioneri şi toţi sînt preşedinţii ţării” . Ieri, albaştrii şi-au văzut familiile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează