INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ATMOSFERĂ

FOTO Ochii fotbalului » 500.000 de străini au invadat Kievul la o finală urmărită live de 250 de milioane de telespectatori!

Spaniolii şi italienii au trăit la maxim marea finală +7   FOTO
Spaniolii şi italienii au trăit la maxim marea finală

Articol de - Publicat luni, 02 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 01 iulie 2012 22:27

7.300 de poliţişti au blindat stadionul Olimpic. Era normal. O mulţime de personalităţi au fost ieri în capitala Ucrainei.

Kievul a fost luat cu asalt la marea finală a primului Euro estic, colorîndu-l în roşu, galben şi verde. 500.000 de străini s-au reunit în capitala Ucrainei pentru a urmări, de pe stadionul Olimpic sau din fan-zone, mult aşteptatul derby latin. Iar lumea întreagă a renunţat la filme şi muzică, fixînd televizoarele pe Spania - Italia: 250 de milioane de oameni au văzut ultimul act al Europeanului!

Pentru acest meci, şi marile personalităţi europene au renunţat la boicotul împotriva Ucrainei - chiar dacă Iulia Timoşenko e în continuare în închisoare. Prinţul Felipe şi prim-ministrul spaniol Rajoy s-au aflat în tribuna VIP, alături de premierul italian Monti şi de preşedinţii gazdelor, ucraineanul Ianukovici şi polonezul Komorowski. Şi n-au lipsit nici patronii miliardari Abramovici (Chelsea) şi Ahmetov (Şahtior).

Pentru sutele de mii de fani străini şi pentru oficialităţi, Kievul a fost blindat de 7.300 de poliţişti. Nimic nu le-a scăpat. Fotbalul de clasă putea începe.

Topless contra lui Lukaşenko
În dimineaţa partidei, cînd a apărut informaţia că Aleksandr Lukaşenko, preşedintele Belarusului declarat "ultimul dictator al Europei" de fostul preşedinte american George W. Bush, ar veni la finală, militantele mişcării ucrainene Femen au protestat dezbrăcate în faţa stadionului Olimpic. Una dintre ele (centru) a purtat perucă şi mustaţă falsă pentru a semăna cu Lukaşenko. "UEFA nu are scrupule" a fost mesajul lor.

12 mii de suporteri spanioli au fost ieri pe stadionul Olimpic din Kiev; italieni, numai 5.000

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează