INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  3 LUNI, 4 SĂPTĂMÎNI ŞI 2 ZILE

Franţa caută soluţii

Articol de GSP - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

Domenech foloseşte primul test al anului, mîine cu Spania, pentru a clarifica necunoscutele din echipă. "Mobilizare generală". Aşa a numit Raymond Domenech începutul pregătirilor pentru Euro o dată cu testul Franţei din Spania, mîine, completat de cel al echipei B cu Congo, diseară. Pentru ambele partide, selecţionerul de 56 de ani a convocat 36 de jucători ca să caute soluţii.
Trei sînt urgenţele sale. Prima, şi cea mai acută, rămîne cea a portarilor. Coupet a revenit nesigur după accidentare, Frey nu-i constant, la fel Landreau. Pe lîngă ei, noutăţile se referă la marseillezul Mandanda şi la puştiul Lloris (Nice), adus de la "tineret". Urmează trierea. Iniţial fără Frey, lovit.
Altă problemă de rezolvat e cea a fundaşului dreapta. Victima unei grave accidentări la genunchi, Sagnol n-a mai jucat în "naţională" din martie 2007. La Bayern a reintrat recent, dar Domenech vrea să se lămurească rapid la ce nivel se află. Dacă nu-i mulţumit, îl va prefera pe Lassana Diarra.
Ultima necunoscută îl priveşte pe Vieira. Abia revenit la Inter după 4 luni de indisponibilitate, Patrick nu se simte total pregătit. "Nu pot să joc mai mult de o oră", a mărturisit chiar el ieri, ceea ce-l obligă pe Domenech să se gîndească la alte variante pentru a fi gata de surprize. Tocmai de aceea l-a rechemat, după un an, pe Diaby, în creştere la Arsenal.

De aseară, la Malaga
Startul reunirii francezilor, primii rivali ai "tricolorilor" la Euro, s-a dat duminică seara. La baza de pregătire de la Clairefontaine au sosit majoritatea jucătorilor, ieri sosind ultimii, cei de la Monaco şi Marseille, care jucaseră tîrziu în Cupă. Ieri, Domenech a condus un antrenament lejer, iar aseară (19:00) s-a plecat spre Malaga. Cazarea s-a făcut la "Grand Hotel Guadalpin Byblos". Azi sînt programate două şedinţe de pregătire înaintea meciului de mîine, de la 22:00 (sport.ro, în direct).

Fără Ribery, nici Frey
Domenech nu contează pe Ribery. Suferind o contractură la coapsă în timpul meciului cu Rostock, jucătorul lui Bayern nu a putut fi recuperat. "Va sta minimum trei săptămîni", a anunţat ieri selecţionerul francez. Absent a devenit şi portarul Frey, din cauza unor dureri musculare resimţite după duelul Fiorentinei cu Milan.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
 •  05 Februarie 2008, 11:48

allez les bleus

Vezi toate comentariile (1)
Comentează