INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - BOSNIA 1-1

Franţa salvată de penalty contra Bosniei » Aproape de coşmar

Nasri a marcat cu sînge rece penaltyul izbăvitor pentru francezi. FOTO Reuters
Nasri a marcat cu sînge rece penaltyul izbăvitor pentru francezi. FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 00:40

Dominaţi şi conduşi mai bine de o oră, ”cocoşii” au fost ajutaţi de neglijentul Spahici să ajungă direct la Euro


Franţa sau Bosnia? Ca să ajungă direct la Euro, prima avea nevoie de un egal, a doua de victorie. Într-un asemenea context, scenariul a devenit clar din start. Oaspeţii au dat tonul într-o primă parte în sens unic. Ei n-au contenit să atace, ajungînd cu mare uşurinţă spre poarta apărată de Lloris. În minutul 21 aveau deja 7 şuturi, 3 cadrate. Mai precis. Lulici şi, în special, Dzeko au ratat situaţii imense, ultimul trimiţînd aiurea (24) dintr-o poziţie nemaipomenită.

Eforturile le-au fost răsplătite cu puţin înaintea pauzei. Servit scurt de Papac la o lovitură liberă, Dzeko s-a răzbunat pentru impreciziile anterioare: a pivotat de lîngă Rami şi a plasat mingea la colţul lung. Lloris era bătut. Dincolo, Hasagici nu avusese deloc ce apăra.

Inspiraţia lui Nasri
Fără accelerările lui Ribery şi fără incisivitatea lui Benzema, "cocoşii" au continuat să tureze în gol. Lucrurile s-au schimbat în bine o dată ce-a intrat Martin. Mijlocaşul de la Sochaux s-a remarcat rapid la o "directă". I s-a opus însă Begovici, care a blocat în lateral (70). Acelaşi înlocuitor al accidentatului Hasagici a respins în "transversală" mingea trimisă de Nasri (72).

Salvarea francezilor a venit de unde se aşteptau mai puţin: chiar de la rivali. Fost la Montpellier, acum la Sevilla, Spahici l-a blocat neglijent la marginea careului pe Nasri, care a ştiut să cadă. Penalty, pe care tot jucătorul lui City l-a fructificat. Coşmarul era alungat.
Balcanicii au căzut apoi, în special fizic. Prilej pentru gazde să rateze, dar şi să păstreze egalul ce le trimite deja la turneul polonezo-ucrainean, iar pe bosniaci la baraj.

15 şuturi au trimis bosniacii, faţă de 8 ale francezilor; pe poartă raportul a fost 5-4
6 este numărul turneelor finale consecutive de Euro la care ajung francezii; ultima ratare, în 1988
0-1 e scorul cu care bosniacii au pierdut ambele manşe cu portughezii în barajul pentru CM 2010

FRANŢA - BOSNIA 1-1
(Nasri 78 penalty - Dzeko 40)
FRANŢA: Lloris - Reveillere, Rami, Abidal, Evra - Cabaye (60 Gameiro), Mvila, Nasri - Menez, Remy (82 A. Diarra), Malouda (61 Martin). Antr. L. Blanc
BOSNIA: Hasagici (46 Begovici) - Mujdza (61 Maletici), Spahici, Pandza, Papac - Misimovici, Rahimici, Medunjanin (71 Zahirovici) - Pjanici, Dzeko, Lulici. Antr. S. Susici
A arbitrat Craig Rhomson (Scoţia)

Clasament final Grupa D
1. FRANŢA 10 6 3 1 14-3 21p
2. BOSNIA 10 6 2 2 16-7 20p
3. România 10 3 5 2 13-9 14p
4. Belarus 10 3 4 3 8-7 13p
5. Albania 10 2 3 5 7-14 9p
6. Luxemburg 10 1 1 8 3-21 4p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
redsef2005
redsef2005  •  12 Octombrie 2011, 10:26
Postat de encipi pe 12 Octombrie 2011, 01:33

Stiam ca fotbalul nostru e corupt si nu exista numire care sa nu fie facuta pe pile. Dar chiar si asa, nu pot sa nu ma minunez cum naiba instalam un antrenor de care ne rugam sa plece acu 3 ani, ba l-am mai si platit pt asta??? Un antrenor care vede in Cocis, Tanase si Nicolita fotbalisti de nationala. Un antrenor care nu vrea sa castige cu Franta in meciul decisiv, ci in urmatoarele meciuri fara miza adevarata, pe el interesandu-l mai mult clasamentul FIFA.Felicit si eu Bosnia si Muntenegru, doua tari cu cojones care stiu ce vor. Nu meritam sa fim la turnee finale, decat sa fim acolo si sa nu tragem la poarta, cum a fost la Euro 2008 cu Franta si Olanda.Suntem penibili si ne sta bine acasa

Raul pleaca de la Mircea Sandu. El a pus un selectioner pe care l-a dat afara dupa ce a compromis o calificare cu un singur punct in primele 4 meciuri (nu socotim acel 1 - 0 cu Feroe...), pentru singurul motiv ca e manevrabil si se pliaza intereselor clanului Becali. Aici nu mai suntem stelisti, dinamovisti, rapidisti, timisoreni, craioveni etc, vedem toti exact aceleasi lucruri: Nicoliţă, Cociş, Tănase, Moţi, Mazilu, Strătilă, Pintilii, Curelea sau alte asemenea aberatii de selectie nu au nici o treaba cu fotbalul!!! Ce sa caute la Nationala??? Mai lipsesc Codrea si Ovidiu Petre, dar si la ei s-a gandit si i-a convocat la un moment dat in lotul largit...

dejoc
dejoc  •  12 Octombrie 2011, 10:21
Postat de dan2234 pe 12 Octombrie 2011, 01:08

Dupa trei egaluri nesimtitul nu-si da demisia inca!!! Pe Levy repede l-au gonit, da' Piturca e scutit?! Aceasta este Romania, unde opinia publica e un cacat, d'aia SINTETI condusi de tigani, cocalari si borfasi. Care este refrenul Imnului Romaniei? Mai stie cineva? Nu e vorba de fotbal aici ci de coruptia si de incompetenta de peste tot. Treziti-va, bai! Ca va taie astia in cluburi si au distrus tara. Daca erati pe vremea lui Stefan cel Mare acum vorbeam turceste ca si asa sintem niste manelisti betivi toti. Bravo Bulgariei (pentru patriotism), Ungariei (pentru cazul Cozma) si Frantei (pentru expulzari). Asa demnitate si curaj! Felicitari Bosniei, Muntenegrului si Greciei!

Bine că eşti tu curajosul, între 4 pereţi toţi aveţi o părere, dar când v-o luaţi ţipati după mama. Atunci când Piţurcă a făcut 29 puncte în PCE2008, când am fost peste Olanda, toţi îl pupaţi în cur, acuma nu mai e bun, e un ratat, trebuie să-l schimbăm, aşa e românul frate, vrea sa bată Franţa, să fim campioni mondiali dacă se poate şi mâine. Calificarea oricum s-a dus de la primele două meciuri cu Albania şi Belarus, faptul că Piţurcă a făcut egal cu Franţa acasă, eu zic că e un rezultat bun, şi chiar dacă bateam Franţa, Belarus si Albania, tot nu aveam puncte peste Bosnia, aşa că AMIN FIULE !

red_life
red_life  •  12 Octombrie 2011, 09:24
Postat de geolgo pe 12 Octombrie 2011, 01:26

dragul meu...tu probabil locuiesti si gandesti in alta tara....dar esti partinitor....(lasa tara si cu sloanuri tip: TREZITI-VA, ca nu ai venit tu sa dai tonul)nu uita ca omul asta(piturca )face jocuri amicale acum!de acord cu ,manelisti ,kiar daca cei mai multi sunt acolo unde te gasesti tu...in rest as vrea sa fii mai rezervat in a lasa comentarii....te salut!!

Ba a spus bine....TREZITI-VA.....tu inca dormi :).....a facut barbugiul 3 egaluri....cum ziceau aia aseara la o emisiune tv.....Romania cu piiittturrrcaaaa in ultimele 3 meciuri...neinvinsa....dar nici nu a castigat vreun meci...suntem de rasul europei.....nicolita,cocisi,tanase....sper sa nu mai aud de ei la nationala...dar cat piturca e acolo....or sa fie mereu....cred ca are si o relatie sexuala cu cocisi,altfel nu imi explic...nicolita face 10% din Torje....si barbugiul a jucat 65 min cu balanel....suntem vai de noi...pacat de toti romani microbisti....ca speram ceva ce e imposibil cu asa selectie...pacat...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează