INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ROMÂNIA - ALBANIA, 3 SEPTEMBRIE, 21:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fundaşul lui Porto a fost iertat de Răzvan » Săpunaru se întoarce cu Albania!

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2010 00:00

Fundaşul dreapta al lui Porto a fost iertat de Răzvan Lucescu după incidentul de la meciul cu Polonia şi va fi convocat pentru "dubla" cu Albania şi cu Belarus.

Cristian Săpunaru revine la echipa naţională pentru meciurile cu Albania, pe 3 septembrie, la Piatra-Neamţ, şi cu Belarus, pe 7 septembrie, la Minsk! Fundaşul dreapta nu a mai jucat pentru România de pe 14 noiembrie 2009, de la amicalul Polonia-România, 0-1. Acum el şi-a recîştigat locul de titular la FC Porto, motiv pentru care Lucescu a decis să-l cheme din nou la echipa naţională.

Suspendat două meciuri, "uitat" în 5 partide
De ce a absentat fotbalistul de 26 de ani de la acţiunile "tricolorilor"? După meciul cu Polonia, Săpunaru a fost implicat într-un incident cu un ziarist la întoarcerea în România! În aceeaşi noapte, "tricolorul" a intrat în conflict şi cu secunzii Iovan şi Marian Ioniţă, care au încercat să-l potolească. Pentru acest episod, Răzvan Lucescu a decis să-l suspende două meciuri şi să-l amendeze cu suma de 2.000 de euro.

Chiar dacă suspendarea i-a expirat şi el ar fi putut fi chemat pentru turneul din Austria, unde România a întîlnit Macedonia şi Honduras, selecţionerul l-a lăsat mereu în afara lotului pe fostul fundaş al gouleştenilor.

De altfel, returul campionatului trecut, "Săpun" a jucat la Rapid, el fiind suspendat şi în campionatul Portugaliei, pentru o bătaie la derby-ul Benfica-Porto, cînd ar fi lovit mai mulţi oameni de ordine. N-a fost convocat apoi nici la ultimul amical, cu Turcia, din 11 august

Săpunaru a jucat titular în toate cele trei meciuri ale debutului de sezon, două în campionat şi în triumful din Supercupa Portugaliei, 2-0, contra Benficăi.

Lot fără mari surprize
Lucescu va anunţa astăzi cei 23 de convocaţi pentru meciurile cu Albania şi cu Belarus. Este de aşteptat să nu fie mari surprize, lotul urmînd a fi aproape acelaşi cu cel de la ultimul amical, cu Turcia, 0-2, de pe 11 august. Va fi convocat şi "căpitanul" Cristi Chivu, chiar dacă acesta e suspendat pentru primul meci, cel cu Albania.

Lotul ar putea arăta astfel: Lobonţ, Bornescu, Pantilimon - portari, Dănănae, Săpunaru, Chivu, Galamaz, Tamaş, Maftei, Raţ, Neşu - fundaşi, M. Roman, Răduţ, Cociş, Rădoi, Florescu, G, Mureşan, Cr. Tănase, Deac - mijlocaşi - Marica, D. Niculae, Bilaşco, B. Stancu - atacanţi. Cum în weekend se desfăşoară meciuri de campionat, în cazul unor accidentări, lotul ar putea suferi modificări.

"Ştiu despre convocare, însă nu voi face nici un fel de comentariu decît la conferinţa de presă a naţionalei. Acum sînt în programul lui FC Porto!"

Cristian Săpunaru

6 este numărul selecţiilor lui Săpunaru la echipa naţională

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
dansteaua
dansteaua  •  31 August 2010, 04:07

Pacat ca n-a jucat si Mutu la Rapid cand antrena "Maestrul", acolo. Mare pacat pentru ca am fi avut mare nevoie de el. Mai mult decat de Sapunaru.

nitoimihairomeo
nitoimihairomeo  •  27 August 2010, 10:39

pai asta nu a vazut ma ca Loby s-a specializat ca spectator de kinograma la imparabile! sai luam un fotoliu sa ia loc cu noi in tribuna , mai bine jucam fara portar!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 August 2010, 09:37

titular lobont. si cu asta am zis tot despre "selectia" acestui amator.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează