INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPANIA - ITALIA, AZI, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gică Craioveanu e impresionat de frumoasa Italie: "Pentru prima oară, mi-e frică pentru Spania"

Acesta este momentul de care îi este teamă lui Craioveanu: golul italianului Di Natale (stînga, în albastru), în primul meci din grupa C: Italia - Spania 1-1 // Foto: Reuters
Acesta este momentul de care îi este teamă lui Craioveanu: golul italianului Di Natale (stînga, în albastru), în primul meci din grupa C: Italia - Spania 1-1 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 30 iunie 2012 21:41

Fostul internaţional vede că "Italia 2012 joacă exact ca Spania 2008. Iubeşte mingea, n-o mai urăşte, ca în trecut".

Craioveanu. 44 de ani. Fost internaţional român care trăieşte şi vibrează pentru tot ce înseamnă Spania şi fotbalul iberic, mai ales pentru Furia Roja. Dar acum, Gică nu mai crede atît de mult în forţa roşie. Nu în finala cu splendida Italie, o revelaţie al cărei joc îl încîntă pe golgeterul de altădată.

- Gică, o finală teribilă pentru Spania...
- (Oftează). E tare complicată... Spania n-a lăsat Italia să moară în grupe, iar Italia n-o lasă acum să trăiască.

"Tiki-taka lent, previzibil"

- Se spune că tiki-taka a devenit tot mai previzibil la acest Euro. Mai are Spania vreun atu?
- Ce nu mi-a plăcut la jocul Spaniei, şi o spun cu durere în suflet, pentru că e a doua mea ţară şi casă, după România, a fost că s-a transformat într-un tiki-taka lent, obositor, previzibil, fără ocazii, total opus a ceea ce era înainte, o ofensivă totală şi mult mai riscantă.

- Ce-i lipseşte?
- Cine-i lipseşte, mai degrabă! David Villa! Dacă nu ar fi fost accidentat, el ar fi fost primul care să declanşeze presingul, el ar fi creat ocazii şi el ar fi dat goluri. Nimeni nu poate acoperi absenţa lui.

- Totuşi, mai are vreun plus?
- Spania e Spania, are jucători extraordinari şi ştie să controleze meciul în terenul advers, departe de propria poartă. Totuşi, este pentru prima oară după mult timp cînd mi-e frică pentru Spania mea.

"Italia e tînăra focoasă"

- Italia e o mare forţă ofensivă...
- Italia e altă echipă! Nu mai e «bătrîna» care se apără, e tînăra frumoasă, focoasă, plecată să cucerească lumea. Italia 2012 e ca Spania 2008. Are o imagine exuberantă, veselă. Şi Italia 2012 iubeşte mingea, n-o mai urăşte, ca în trecut, cînd fugea de ea. Cei patru mijlocaşi, dirijaţi de Pirlo, sînt fenomenali.

- Şi în atac?
- Cassano, clar!

- De ce?
- (Rîde). Hai să-ţi zic ceva: cînd le-am zis prietenilor de Cassano, mi-au replicat că e gras. Ştii ce le-am răspuns? Daţi-mi un grăsuţ ca acest Cassano şi am un om care-mi decide toate meciurile. Îţi spun şi ţie...

- ?
- Cinci minute ale lui Cassano valorează mai mult decît 90 de minute ale lui Mario Gomez! Să nu uiţi asta! Cassano e talent, e esenţă pură.

"Hummels caută şi acum mingea lui Cassano"

- Şi Balotelli?
- Păi, Balotelli joacă atît de bine datorită lui Cassano. N-ai uitat primul gol cu Germania, nu? Piruetă Cassano, Hummels şi acum caută mingea!, apoi centrare perfectă pentru Balotelli, cap şi gol.

- De fiecare dată cînd vine după un mare scandal, Italia cîştigă.
- Tocmai de asta mi-e frică. Italia are ceva în plus faţă de celelalte echipe de la Euro. Se numeşte CARACTER, cu litere mari.

"Dacă David Villa nu ar fi fost accidentat, ar fi fost primul care să declanşeze presingul, ar fi creat ocazii şi ar fi dat goluri" ( Gică Craioveanu)

"Cinci minute pe teren ale lui Cassano valorează mai mult decît 90 de minute ale lui Mario Gomez! Cassano e talent, e esenţă pură" (Gică Craioveanu)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
vladutz13
vladutz13  •  01 Iulie 2012, 13:53
Postat de red77 pe 01 Iulie 2012, 07:31

italia este o echipa in adevaratul sens al cuvantului ! spania in schimb e un amestec de catalani , spanioli , basci ! intrebati un catalan sau un basc daca se considera spanioli !

Wow, si tu ai parerea ca italienii se simt uniti ?? :)), Italia e o tara la fel de diversa ca si Spania, ar trebui sa te plimbi asa dinspre nord pana in Sicilia si pe urma si prin Sardinia :)

tuku
tuku  •  01 Iulie 2012, 12:29
Postat de superlativizat pe 01 Iulie 2012, 09:41

Mi-ar parea rau daca ar pierde Italia finala. Dupa parerea mea, italia face la ora actuala exact jocul lui Juventus, un joc de posesie plin de farmec. Sper ca Italia sa fie invingatoarea, iar Pirlo cel mai bun jucatore pt ca merita.

!00% subscriu. BRAVO!

fibra
fibra  •  01 Iulie 2012, 10:21

Total de acord cu observatiile lui Craioveanu:"Italia este tinara,iubeste mingea,n-o mai uraste,cind fugea de ea."Fraza aceasta spune tot.Italia o surpriza placuta in privinta jocului ofensiv si a organizarii in general. Toata stima Prandelli,Buffon,apararea in totalitate,Pirlo,Montollivo,atacul de nebuni.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează