INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ARBITRAJ

Iată falimentul! » Eroarea care distruge sistemul cu 5 arbitri!

John Terry degajează mingea la şutul lui Devici. Dar balonul era deja în poartă // Foto: Guliver/GettyImages
John Terry degajează mingea la şutul lui Devici. Dar balonul era deja în poartă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 21 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 21:45

Chiar la ultimul meci din grupe, Anglia - Ucraina (1-0), maghiarii lui Kassai au refuzat un gol clar. Tehnologia video este gata să fie adoptată.

Exact ce nu voia Michel Platini, exact ce aştepta Sepp Blatter. O gafă a sistemului cu 5 arbitri, atît de lăudat de preşedintele UEFA şi mereu criticat de şeful FIFA.

Eroarea maghiarilor conduşi de Kassai, care nu au observat că englezul Terry a respins mingea din spatele liniei porţii, refuzînd un gol clar Ucrainei, a fost recunoscută şi de Pierluigi Collina. Liderul Comisiei de Arbitri UEFA a comentat în stil personal: "Ghinion. Balonul a depăşit linia. Ar fi fost mai bine să nu se fi întîmplat".

Tot el a completat: "La acest Euro au mai existat două faze dificile, ambele apreciate corect. A treia a fost greşită. Şi e prima eroare după 3 ani de teste în Champions League".

Însă acum, Blatter se va impune. "Tehnologia video nu mai e o posibilitate, ci o necesitate", a anunţat elveţianul pe Twitter. Sistemul Hawk-Eye, aplicat deja cu succes în tenis, va fi probabil adoptat pe 5 iulie, în şedinţa International Board. Şi arbitrii adiţionali vor fi înlocuiţi cu 6 camere în fiecare poartă.

"Mingea a depăşit linia porţii engleze cu 50 de centimetri. Şi totuşi, nu este gol. Ce pot face în faţa a cinci arbitri care sînt pe teren şi nu văd?" (Oleg Blohin, selecţioner Ucraina)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
albert01
albert01  •  21 Iunie 2012, 16:32
Postat de ratzy pe 21 Iunie 2012, 16:19

ce gol tot viseaza astia ma? a fost off-side inainte de gol

da,dar nu s-a ridicat.dupa faza s-a reluat cumva jocul cu indirecta aproape de centrul terenului sau a continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat?

ratzy
ratzy  •  21 Iunie 2012, 16:19

ce gol tot viseaza astia ma? a fost off-side inainte de gol

lprep
lprep  •  21 Iunie 2012, 14:20

eu zic , ca mai bine mai punem cite un arbitru in fiecare poarta si cite unul in fiecare jumatete de teren . am impresia ca ''baietii'' astia sint admisi arbitri in functie de coeficientul lor de inteligenta.altfel cum pot fi condusi de mai marii fotbalului.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează