INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OLANDEZII NE SURPRIND CU METODE NOI DE ANTRENAMENT

Inovează

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2008 00:00

Batavii au pus două porţi spate-n spate, jucînd 11 la 11 pe 40 de metri. Fiecare echipă putea marca la oricare poartă.

Van Basten inovează la an­trenament. Se­lec­ţio­ne­rul a făcut un joc special miercuri, la Lausanne. A pus două porţi la mij­locul terenului, dar spa­­te-n spate, nu faţă-n faţă, şi a îm­părţit lotul în două echipe de cîte 11.

Însă ei aveau voie să alerge nu­mai 20 de metri într-o parte şi 20 în cealaltă (dacă balonul depăşea această limită, meciul se în­trerupea), putînd marca la oricare dintre porţi. Un exerciţiu special, realizat pe spaţiu redus, pentru a-i obliga pe jucători să gîndească şi să ia decizii rapid, să găsească so­luţii chiar şi în si­tua­ţii critice, de pre­siune ma­­­­xi­mă.

De exem­plu, dacă jo­cul se aglo­mera într-o zonă, cel a­flat la min­ge tre­buia să iasă din încurcătură imediat. Să descopere un coe­chi­pier aflat de­marcat la poarta cea­lal­tă şi să-i pa­seze iute pen­tru a înscrie.

În tot a­cest timp, se­lecţ­io­nerul stă­tea la mi­j­loc, în­tre cele două porţi, cu flu­ie­rul pre­­gătit. Dacă nu-i con­ve­nea rit­mul sau va­riantele alese de jucători, stopa exerciţiul, cerînd o altă rezolvare.

Sneijder s-a accidentat!
La antrenamentul de ieri,închis pre­sei la Lausanne, unul dintre cei mai importanţi jucători olandezi s-a acci­dentat. Potrivit postului de te­leviziune NOS, Wesley Sneijder (foto) a pă­răsit şedinţa de pregătire şchio­pă­tînd, acuzînd dureri la glezna dreaptă. Ziariştii batavi susţin că mijlocaşul ar fi suferit doar o leziune uşoară, însă acesta a fost transportat la spital pentru o investigaţie amănunţită.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  06 Iunie 2008, 08:19

Astia ne rup si dak joaca toti intr-un picior

Vezi toate comentariile (1)
Comentează