INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EUROADVERSARI: ITALIA - PORTUGALIA 3-1

Inspiră teamă

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

"Squadra azzurra" a arătat miercuri ca o campioana mondială şi a strălucit chiar şi cu o jumătate de echipă nouă

Tremurăm deja cînd ne gîndim la 13 iunie! Nu că ne-ar purta ghinion cifra respectivă, dar atunci ne aşteaptă Italia în al doilea meci al grupei C de la Euro. Campioana mondială a şi luat contactul cu Zurich, locul disputei cu "tricolorii", şi emană frică după victoria cu Portugalia (3-1). Acelaşi scor cu care Lippi începea în 2006 contra Olandei campania de pregătire pentru CM.

Selecţionerul Donadoni şi-a construit alibiul din teama de a nu se face de rîs la primul test în 2008 şi a sfîrşit prin a culege laude din toate părţile. De la preşedintele Federcalcio, Abete, şi pînă la şeful FIFA, Blatter, invitat special de italieni. Chiar fără patru titulari, Buffon, Materazzi, Gattuso şi Camoranesi, "azzurrii" au strălucit miercuri. Ca auriul numerelor de pe noile tricouri. Au marcat de patru ori, golul lui Pirlo fiind anulat aiurea pentru henţ, au ţintit o bară, Palladino, şi au ratat alte cîteva ocazii la poarta ezitantului Ricardo. Dar nu sînt chiar perfecţi, au şi fisuri.

De ele nu au ştiut să profite cum trebuie lusitanii, care au punctat o dată, prin Quaresma. Şi nu doar pentru că în poartă n-am realizat că e Amelia. Elevii lui Scolari nu au avut aceeaşi concentrare şi continuitate în joc precum italienii, nici norocul sau inspiraţia lor în careul mic.

PLUSURI
Atacul e devastator şi foarte eficient. Toni pare aproape imposibil de ţinut şi apare decisiv în careul mic. Se înţelege excelent cu regizorul Pirlo
Poarta oferă siguranţă şi încredere echipei. Amelia îl poate înlocui oricînd cu succes pe Buffon, dacă juventinul lipseşte
Mentalitate de învingători şi coeziune indestructibilă. Indiferent de formula sau modulul folosit de Donadoni

MINUSURI
Nesiguranţa în marcaj la fazele fixe. Mai ales la cornere şi centrări înalte, resimţindu-se absenţa lui Materazzi.
Spaţiile mari lăsate pe benzi pentru contraatac. În special pe dreapta, unde Palladino nu e o variantă bună la Camoranesi, jucînd mai mult ca al doilea vîrf.

De Rossi nu este Gattuso şi mijlocul a suferit la posesie în duelul cu trioul Deco, Petit şi Maniche. Intrarea lui Perrotta a reglat deficienţele.

Plin de italieni
Aproape tot stadionul "Letzigrund" a fost populat miercuri seară cu tifosii "azzurri". Peste 25.000 dintre cei 30.500 de spectatori, imigranţi ori turişti, au susţinut campioana mondială. Şi aşa va fi, probabil, şi pe 13 iunie, cînd adversarii noştri se vor simţi ca pe teren propriu. Italia a obţinut şi o bună reţetă financiară, primind două milioane de euro de la organizatorii meciului.

Donadoni sigur?
După triumful de la Zurich, Roberto Donadoni s-a mai liniştit. Evoluţia Italiei l-a încîntat pe preşedintele Federcalcio, Giancarlo Abete, care se va întîlni curînd cu selecţionerul pentru a-i prelungi contractul scadent pe 18 iulie. Fără clauza de obiectiv a calificării în semifinalele Euro. Noul său angajament ar fi pînă în 2010, salariul anual urcînd de la 700.000 la 1,1 milioane de euro.

"Italia are şi slăbiciuni"
Florin Marin a fost trimisul special al lui Victor Piţurcă la Zurich, la partida Italia-Portugalia. Tehnicianul era impresionat de forţa de joc a italienilor, "în condiţiile în care le-au lipsit 4-5 titulari. Au demonstrat că sînt foarte puternici, disciplinaţi, pragmatici. Toţi sînt periculoşi, cu o menţiune specială pentru Pirlo. Sînt tari, dar nu perfecţi. Au şi puncte slabe, din moment ce Portugalia şi-a creat ocazii de gol. La Euro va conta foarte mult forma de moment. Dacă vom avea toţi jucătorii valoroşi la dispoziţie şi jocurile vor fi pregătite ca în preliminarii, sîntem capabili de surprize".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  08 Februarie 2008, 15:46

ce tare... cica auriul de pe numerele de pe tricouri, cand astia au avut numere albe, iar gulerul a fost auriu. numere aurii au avut la cupa mondiala din 2006! praf! faza cu emana frica... e chiar tare:))

 •  08 Februarie 2008, 11:07

bai cacatiilor de ziaristi , voi emanati basini nu italia! sa va fut in cur pe toti care nu credteti in victoria noastra numa de dragul de a scrie o basina emanata de articol! ma fut! ii batem pe cacatii astia de italieni!

 •  08 Februarie 2008, 10:24

"emana frica" ? Esti sigur? Nu puteai gasi o formulare mai fericita ? A "EMANA"nu-i totuna cu "A INSPIRA". Sa inteleg ca italienii sunt atat de plini de frica incat o mai si emana in exterior?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează