INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA

King Kong Balotelli! Caricatură jignitoare la adresa jucătorului italian

Caricatura ofensatoare la adresa lui Mario Balotelli, apărută în Gazzetta dello Sport
Caricatura ofensatoare la adresa lui Mario Balotelli, apărută în Gazzetta dello Sport

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 27 iunie 2012 11:15

Mario Balotelli se află, de data aceasta fără vina lui, în centru unui nou scandal. De data aceasta, italianul a fost înfăţişat într-o caricatură din Gazzetta dello Sport suit în vîrful simbolului londonez Big Ben. Aşa cum în film personajul King Kong este urcat pe Empire State Building din New York.

Gazzetta dello Sport şi-a cerut scuze pentru caricatura cu tente rasiste. "Nu a fost cea mai bună idee a caricaturistului nostru. Avem nevoie de moderaţie, de precauţie şi de bun gust. Noi am luptat mereu împotriva rasismului şi credem că orice atac la adresa lui Balotelli este inacceptabil", scrie în comunicat.

Un purtător de cuvînt al organizaţiei antirasiste Kick It Out a luat şi el poziţie: "Jucătorii italieni care vor să-l urmeze în carieră se vor întreba ce sprijin vor avea cînd vor ajunge la acest nivel dacă vor apărea caricaturi ca aceasta. Nu este prima dată cînd Mario apare desenat aşa, iar presa are o mare responsabilitate. Cum se gîndesc ziariştii că au voie să-l portretizeze asa?"

Înainte de Euro 2012, acolo unde joi Italia întîlneşte Germania în semifinale, Mario Balotelli a declarat că va ieşi de pe teren dacă va fi jignit din cauza culorii pielii sale.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
kdake
kdake  •  29 Iunie 2012, 14:04

Vai nu mai suport toata sensibilitatea asta nejustificata asupra rasismului. Balotelli este comparat cu o maimuta pentru ca are un comportament de maimuta. Caricatura ar fi fost la fel de valabila si daca era alb. Se pare ca orice om de culoare de pe lumea asta nu mai poate fi satirizat in nici un fel! Pentru ca daca o faci, esti rasist.

gabrielaj
gabrielaj  •  28 Iunie 2012, 02:26

amu hai sa terminam cu umorul asta depasit daca e negru ce vina are e un jucator de top cu un talent imens si nu inteleg de ce se tot leaga de el poate din invidie la cati bani are si ce performante a ajuns mai greu de depasit de cate un ziarist frustrat si invidios.in boca lupo mario per domani.

tzusti
tzusti  •  27 Iunie 2012, 20:00
Postat de cristiantello pe 27 Iunie 2012, 11:19

:)) buna ideea caricaturistului ca si poanta. maimutzelli asta stiu ca se ataca ca omoara cu mainile lui pe orcine o sa-i arunce o banana sau o sa-l mai ia la misto cu rasisme. cred ca deja hitman-ul e platit pentru caricaturistul asta talentat =))

BA TU TE PRICEPI LA OAMENI CAM MA PRICEP EU LA AVIOANE.TU CHIAR CREZI CA E IN STARE SA FACA CE A ZIS,PARIU CA ASTA I FACE PE TOTI COLEGII LUI SA SE TAVALEASCA DE RAS IN VESTIAR

Vezi toate comentariile (14)
Comentează