INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  FRANŢA - ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lobonţ, Chivu, Raţ şi Rădoi au mai multe selecţii decît toţi posibilii titulari ai Franţei » Noi mai experimentaţi, ei mai scumpi

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2010 00:00

La capitolul financiar francezii  ne domină clar fiind evaluaţi la 178,5 milioane de euro, iar "tricolorii" la doar 47, conform site-ului transfermarkt.de 

"Tricolorii" se reunesc azi şi aşteaptă încrezători partida de la Paris. Pentru prima dată după mult timp pornesc cu un avantaj în faţa "cocoşilor galici", cu care au remizat de trei ori în ultimele confruntări. Cel al experienţei la nivel de "naţională".

Lucescu speră să dea lovitura sîmbătă mizînd pe faptul că are la dispoziţie mai mulţi jucători vechi internaţionali decît Laurent Blanc. Nucleul Lobonţ (de 12 ani la lot), Chivu (11), Rădoi (10), Raţ (8), Tamaş (7), D. Niculae (7) şi Marica (7) poate compensa valoarea superioară a francezilor. Numai primii patru au împreună 285 de selecţii, cu 55 mai multe decît toţi posibilii titulari ai Franţei.

435 de selecţii contabilizează echipa noastră probabilă, în timp ce posibilii titulari francezi au doar 230

350 de selecţii adunau francezii faţă de numai 252 ale românilor la ultima confruntare de la Paris, 1-1, în 2009

Pe "scheletul" lui Arsenal
Laurent Blanc, instalat abia de trei luni, a primenit lotul după CM 2010. Au dispărut sau au fost suspendaţi jucători experimentaţi precum Henry (123 de selecţii) şi Gallas, respectiv Evra, Ribery, şi Anelka. Toulalan nu e nici el pe placul selecţionerului. Au revenit în prim-plan fotbalişti neagreaţi de Domenech, precum Mexes, Clichy, Nasri sau Benzema, plus stoperul debutant Rami (24 de ani), de la Lille. Blanc îşi construieşte echipa pe scheletul lui Arsenal Londra: Sagna, Clichy, Diaby şi Nasri.   

"Franţa trece printr-o perioadă de tranziţie, de schimbare, şi asta ar putea fi un avantaj pentru noi"
Răzvan Lucescu


Ei s-au depreciat cu 49 de milioane de euro, noi cu două
Francezii rămîn mult mai bine cotaţi în plan financiar decît "tricolorii". Raportul nu s-a schimbat prea mult faţă de ultima confruntare directă. Ei au scăzut totuşi cu 49,5 milioane de euro faţă de 2009. Atunci valorau 228 de milioane de euro, iar acum fac "doar" 178,5 milioane. Şi "tricolorii" s-au depreciat cu 2,15 milioane, de la 49,7 milioane de euro la 47,55 milioane.

"Experienţa internaţională în plus contează, dar Franţa are o arie de selecţie mai mare. Pentru a învinge, avem nevoie de atitudine şi de mult curaj"
Dorinel Munteanu, fost internaţional

Cei mai vechi jucători francezi
Nume    Vîrstă    Selecţii    De cîţi ani e la lot
Mexes    28    16    8
Malouda     30     59    4
Alou Diarra    29    27    4
Lassana Diarra    25    28    3

Cei mai vechi fotbalişti români
Lobonţ    32    78    12
Chivu    29    73    11
Rădoi    29    66    10
Raţ    29    68    8

27 de ani şi 3 luni este media de vîrstă a echipei probabile a României, iar cea a Franţei este 25,36

Deac n-a mai jucat de 4 meciuri la Schalke!
Răzvan Lucescu a preferat să-l convoace pentru jocul de la Paris pe Ciprian Deac în detrimentul lui Cristi Tănase, deşi stelistul e în creştere de formă. Mijlocaşul lui Schalke n-a mai prins nici  măcar banca de rezerve la club de 4 jocuri, ultima dată jucînd pe 19 septembrie, cu Dortmund (1-3), cînd a dezamăgit. "Nu cred că e atît de afectat de acesată situaţie", le-ar fi spus Răzvan apropiaţilor. 

L. Ganea şi M. Costea incerţi
"Naţionala" U 21 s-a reunit ieri pentru barajul de calificare la CE 2011 cu Anglia. Primul meci va avea loc Norwick pe 8 septembrie, iar returul la Botoşani pe 12 septembrie. La Mogoşoaia au venit şi Liviu Ganea, şi Mihai Costea, accidentaţi, care vor afla abia azi dacă sînt apţi pentru play-off. Lotul complet: S. Lung jr., C. Lungu, C. Straton - Măţel, Rîpă, V. Găman, Papp, Gardoş, Chiricheş, Bărboianu - Bicfalvi, I. Neagu, Torje, Răduţ, A. Ionescu, Hora, Chipciu, Gîngioveanu, Alexe - Sburlea, L. Ganea, M. Costea, Rusescu, Budescu. (George Ştucan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
tudinudi
tudinudi  •  04 Octombrie 2010, 14:43

""si un egal ar fi bun". Pai ce selectioner din lumea asta zice asa ceva?" @steaua1986forever: Daca joaca, sa zicem, Aston Villa, o echipa de mijlocul clasamentului in Anglia, la Manchester acasa crezi ca antrenorul nu va considera egalul ca un scor bun? Daca privesti obiectiv, proportia e cam aceeasi intre o echipa ca Romania si una ca Franta, deci nu vad de ce nu ne-ar conveni un egal. Hai sa nu ne mai credem noi asa zmei si sa privim realitatea obiectiv.

geo315
geo315  •  04 Octombrie 2010, 14:22

tanase cred ca s-ar fi impus la nationala in acest moment,iar faptul ca ne laudam ca x si y au multe selectii nu cred ca e un avantaj.trebuie sa jucam cu jucatori care doresc sa se afirme si au cu ce...nu cu imbuibatzi..(sry)

mallakkai
mallakkai  •  04 Octombrie 2010, 12:40

://www.ifbux.com/?r=Taviano bani pe net facuti usor prin clickuri...in jur de 50$ pe luna

Vezi toate comentariile (5)
Comentează