INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANALIZA ADVERSARILOR

Luxemburg, victimă sigură sau obstacol? Vezi prezentarea echipei!

Articol de - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

Out-sidera grupei D, Luxemburg a reuşit, în ultimii ani, destule rezultate surpriză. Preliminariile pentru CM din Africa de Sud le-a încheiat cu 5 puncte, reuşind să evite ultimul loc în grupa a doua de calificare, loc ocupat de Moldova. În chiar al doilea meci, a reuşit uriaşa surpriză de a învinge Elveţia chiar pe Letzigrund din Zurich (2-1), golul decisiv fiind marcat de Fons Leweck cu trei minute înainte de final.

În 2008, la ultima întâlnire dintre România şi Luxemburg, „tricolorii” au învins cu scorul de 2-0 (goluri Fl. Petre şi Marica), reuşind să se califice la Euro 2008. În acea campanie de calificare, deşi au ieşit pe ultimul loc al grupei, luxemburghezii au reuşit o altă victorie surpriză : au învins cu 1-0 în Belarus, prin golul aceluiaşi Leweck, venit în al cincilea minut de prelungire !

În istoria întâlnirilor dintre România şi Luxemburg (4 partide), România a învins în toate cele patru meciuri.

Vedetele : Mario Mutsch şi Jeff Strasser

Probabil cei mai cunoscuţi jucători ai naţionalei luxemburgheze sunt Mario Mutsch şi Jeff Strasser. Primul evoluează în liga secundă franceză, la FC Metz, unde a ajuns de la FC Aarau
. Acesta poate juca atât fundaş, cât şi mijlocaş lateral. Strasser, care se află în lotul lui Grasshopper Zurich, are 35 de ani, şi a jucat de-a lungul carierei în Bundesliga (la Kaiserslautern şi Borussia Monchengladbach), în Ligue 1 (FC Metz) şi în Ligue 2 (Strasbourg), peste tot fiind un jucător de bază. Fundaşul central deţine recordul de selecţii în naţională (90).

Echipa-tip :

Joubert (Dudelange) – Hoffmann (Etzella), Reiter (Etzella), Strasser (Grasshoppers – ELV1), Martino (Wuppertaler – GER3), - Mutsch (Metz – FRA2), Peters (Jeunesse Esch), Leweck (Etzella), Krogh Gerson (Kongsvinger – NOR1), Bettmer (Eintracht Trier – GER4) – Joachim (Differdange).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  07 Februarie 2010, 23:20

Nici vorba ca luxemburghezii sa ne puna vreo piedica.Pai daca pe noi ne sperie echipe de genul asta sa ma ierte D zeu dar mai bine sa stam acasa!NU VOI ACCEPTA NICIODATA FAZA ASTA CA ANDORRA,LUXEMBURG,LIECHTENSTEIN,MALTA SAU KAZAHSTAN SUNT ECHIPE GREU DE DEPASIT,CLAAAR!!!!!ROMANIA lui Hagi,Popescu si Petrescu nici nu discuta cu echipe de astea vai mama lor 8-0,8-1,7-0 aduceti va aminte.FORTA ROMANIA SI LA MUNCA BAIETI!!!PENTRU CALIFICARE!!!

 •  07 Februarie 2010, 22:14

eu sper sa iesim pe 3. tara asta de tarani, betivi, tigani si ciorditori nu merita nimic. stam aici, nu avem ce cauta in europa, suntem puradeii unui Dumnezeu unic.

 •  07 Februarie 2010, 17:27

IN GRUPA ASTA ATAT DE USOARA .. PT FRANTA SI PT ORICE NATIOANALA CARE SE RESPECTA E GREU SA TERMINE MACAR PE LOCUL 2 ..=))=)). APAR TOTI "CONDUCATORII" ASTIA LA TV ..SI ZIC ..CA E O GRUPA GREA CA TRE SA AVEM GRIJA. !!!DACA NU LUAM MACAR LOCUL 2 IN ACEASTA GRUPA ..AR TREBUI IMPUSCATI TOTI ..CA DE PLECAT SE PARE CA NU SE PUNE PROBLEMA !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează