INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  NAŢIONALĂ

Mircea Lucescu: "Problema echipei noastre e la finalizare. Acolo totul depinde de un jucător"

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2010 00:00

Mircea Lucescu a vorbit la "Recursul etapei" despre meciul terminat la egalitate între România şi Albania (scor 1-1). Antrenorul lui Şahtior Doneţk spune că România are probleme în a finaliza acţiunile pe care şi le creează.

"Lumea nici nu cunoaşte echipa Albaniei, nu spun că nu trebuia să cîştigăm. Au 4-5 jucători în campionatul Ucrainei, fotbalişti foarte buni. Pressingul efectual la mijlocul terenului a făcut să avem multe mingi în atac. Problema echipei noastre e la finalizare. În 16 metri e problema de fiecare jucător. Dacă Marica nu era foarte precipitat la o anumită fază, dacă punea latul, era gol.

Problema noastră e că ne construim totul numai pe critici, eu văd ce se întîmplă, nu numai în România. E foarte bine că vine această echipă de tineret din spate, va exista posibilitatea promovării lor. Dar lumea trebuie să înţeleagă că rezultatele nu vin imediat.

Ce să mai spună Anglia? Portugalia? Nu mai există echipe slabe, Toţi pleacă şi joacă în campionate foarte puternice.  Mircea Sandu a fost foarte precis, trebuie să reconstruim din toate punctele de vedere.

Ce să facă Răzvan dacă i se accidentează 3 jucători cu o zi înainte? S-a trezit în situaţia asta, pe Maftei nu-l acceptă nimeni, nu e un fundaş pentru a juca ofensiv. Ce să facă? A ales jucători titraţi, cu experienţa cea mai mare. L-a ales pe Contra, cînd a văzut că nu e de ajuns pentru a cîştigat, a schimbat.

A forţat cu Torje, acolo i-a avut pe Varga, care juca extraordinar, pe Roman, care a avut o perioadă bună, l-a mai avut pe Bănel. Un antrenor trebuie să decidă între valoare şi formă sportivă, cel care reuşeşte să le îmbine, reuşeşte să facă o echipă competitivă.

Răzvan a nimerit într-un moment extrem de delicat. E foarte greu să vii acum la naţională. Cineva trebuie să-şi asume riscul, el a făcut asta. Toate întrebările sînt făcute să provoace lumea, opinia publică. La echipa naţională trebuie să se facă un schimb, trebuie să vină jucători care să cîştige, să aibă mentalitatea asta, iar lumea nu înţelege, nu are răbdare.

Publicul a susţinut echipa pînă în minutul 80 după care a început să fluiere, e de ajuns să înceapă unul. Ceauşescu nu cădea dacă nu erau cîţiva care începeau să-l critice", a spus Lucescu senior la "Recursul etapei", de la GSP TV.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (32)
sherlock1
sherlock1  •  06 Septembrie 2010, 01:14

Problema fotbalului romanesc e la echipele de club, s-a vazut dupa rezultatele din cupele europene. N-ai de unde lua jucatori pentru a face o nationala puternica. Campionatul nostru e slab, jucatorii romani sunt lenesi, nu se obosesc, vor bani multi pe munca putina, de aceea nici nu ajung sa joace in campionate straine puternice. In plus, au fost adusi tot felul de colorati pe bani putini si de valoare indoielnica blocandu-se afirmarea tinerilor de la noi.

sherlock1
sherlock1  •  06 Septembrie 2010, 00:55

Perfect adevarat tot ce a spus "batranul" Lucescu. In plus, n-avem nici jucatori de valoare, e foarte ingrata meseria de antrenor al nationalei in momentul de fata. Iar lumea vrea rezultate, toti se pricep la fotbal si ar face echipe mai bune (pe hartie). Cu jucatorii care exista acum nici cel mai bun antrenor n-ar putea obtine nimic. Nici un croitor nu poate face un costum bun dintr-un material de proasta calitate. O sa mai asteptam cativa ani buni...

footballclub
footballclub  •  06 Septembrie 2010, 00:33

footballclub.ro - Comunitatea fanilor fotbalului din Romania. Stiri si informatii despre principalele evenimente fotbalistice din Anglia, Spania, Germania, Italia si Franta

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close