INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA E / SUEDIA - MOLDOVA 2-1

Moldova e peste România! » Pierd, dar joacă fotbal!

Cebotaru (dreapta), mijlocaşul moldovean de la Ceahlăul, s-a luptat cu Ibrahimovici, în ciuda diferenţei de înălţime şi de valoare Foto: Reuters
Cebotaru (dreapta), mijlocaşul moldovean de la Ceahlăul, s-a luptat cu Ibrahimovici, în ciuda diferenţei de înălţime şi de valoare Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 07:42

Moldovenii lui Balint au şi talent, şi curaj. Şi au marcat pe "Rasunda". Chiar dacă au fost învinşi, încep să-şi facă loc în Europa

Balint a pierdut, însă nu s-a predat fără luptă. Chiar şi lipsită de Epureanu, cel mai valoros jucător al său, accidentat, Moldova a fost un ghimpe pe terenul Suediei.

Echipa fostului cîştigător al Cupei Campionilor nu s-a speriat de Ibrahimovici şi de Elmander. La fel ca împotriva Olandei, nu a refuzat fotbalul pe "Rasunda", nu s-a baricadat pe două linii în propriul careu. Din contră! A ieşit la joc, curajos, a ţinut mingea, a pasat inteligent - stîngaciul Alex Suvorov e un real talent - şi a avut cîteva ocazii. Bune.

După o jumătate de oră, surprinzătorii oaspeţi trăseseră o dată pe poartă. Scandinavii, nici măcar o dată. Şi totuşi, paradoxal, spre neşansa lui Balint, galben-albaştrii au marcat fără să aibă un şut cadrat: pentru că Lustig a vrut să centreze, dar Armaş, încercînd să blocheze, a deviat balonul în plasa Moldovei. 1-0.

Putea fi 2-0 înainte de pauză. Numai că Namaşco, goalkeeperul lui Dan Petrescu la Kuban, a apărat penaltyul Suediei, ghicind colţul ales de Ibrahimovici.

Roşiii au mai sperat pînă în minutul 82, cînd Larsson a punctat pentru 2-0 cu şpiţul. Nici chiar atunci moldovenii n-au plecat capul, Suvorov şutînd splendid de la marginea careului: 2-1. Iar Balint poate fi mîndru, deşi este în continuare pe locul 4, cu 6 puncte după 5 meciuri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
star01
star01  •  30 Martie 2011, 09:14

Gabi Balint face "din rahat bici" in timp ce muc cel mic continua sa ne faca de rahat...asta spune tot!!!

calin84
calin84  •  30 Martie 2011, 08:58

Moldova a batut FInlanda cu 2-0 scorul despre care Otmar Hitzfeld zicea ca arata cel mai bine superioritatea unei echipe asupra alteia. Cu ungaria moldova a pierdut 2-1 din doua suturi de la distantanta, iar la urma i-au bagat in corzi pe ungari Nici cu suedia moldova n-a jucat asa cum a facut-o romanica cu bosnia. Verificati tabela de joc 7-4 suturi pe poarta 12-7 suturi la poarta 5-5 cornere 14-11 faulturi 2-0 cartonase galbene comparati aceste cifre cu ceea ce a facut romania cu bosnia fotbalistii din moldova nu au valoarea celor din romania, nu joaca la echipe mari, nu sunt vedete, dar vin la nationala chiar si din siberia nu se dau accidentati si au si antrenor

dan2010
dan2010  •  30 Martie 2011, 05:46

Hai sa fim seriosi uitati-va putin la meciurile din grupa Moldovenilor si Judecati. Abia au batut Finlanda si San Marino si au luat bataie de la Unguri., pe care Olandezii iau umplut de singe. Albania nu mai vorbesc de Bosnia le-ar da scor Moldovenilor. Uitati-va la ce cluburi joaca Jucatorii Albanezi si Bosnieci.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează