INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI ESTE O ZI PANA LA EURO 2008

Mr. Ghinion

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2008 00:00

Cu Franţa ne arbitrează Mejuto Gonzalez. În ultimele două partide cu el la centru am mîncat bătaie.

UEFA e desemnat arbitrul meciului cu Franţa din 9 iu­nie: spaniolul Manuel Meju­to Gonzalez. Ultimele întîlniri cu el au fost dezastruoase pentru noi: România - Danemarca 2-5 (martie 2003, în calificările pentru Euro 2004) şi Dinamo - Lazio 1-3 (august 2007, în preliminariile Champions League). Va fi ajutat la linii de Juan Carlos Jimenez şi Jesus Guadamuro Calvo, adică exact aceeaşi brigadă de la partida “cîinilor” cu Lazio!

Partea bună

Există însă şi veşti bune. Şeful direct al lui Mejuto Gonzalez, Angel Maria Villar, preşedintele federaţiei iberice, vicepreşedinte UEFA şi FIFA şi preşedinte al Comisiei de Arbitri de la forul european, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Mir­cea Sandu. În urmă cu cîteva zile, ibericul i-a şi transmis Naşului un pronostic optimist: “Veţi trece de grupe la turneul final, chiar dacă aveţi adversari cu nume grele!”.

A arbitrat Finala Liverpool - Milan
În vîrstă de 43 de ani, Mejuto Gonzalez este funcţionar public. Arbitrează în prima ligă spaniolă din 1995, iar pe lista FIFA este din 1999. Momentul său de vîrf a fost finala UCL din anul 2005, Liver­pool-AC Milan (3-3), cîştigată de britanici la penaltyuri, după ce ita­lienii conduceau la pauză cu 3-0! Cealaltă partidă din grupă, Olanda - Italia, va fi condusă de un trio suedez: Peter Frojdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren.

72 de meciuri internaţionale a arbitrat Mejuto Gonzalez în cariera sa. A dat 4 cartonaşe roşii şi 224 galbene (medie de 3,11 pe meci). A dictat 15 penaltyuri

“Este un arbitru care nu aleargă foarte mult, dar înţelege perfect regulile jocului. Nu avem de ce să ne facem griji în privinţa lui. L-am observat la un meci şi l-am notat cu 9”
Ion Crăciunescu fost arbitru FIFA

“Te ţine din scurt”
Florin Bratu a fost pe teren şi la întîlnirea România - Danemarca, dar şi la jocul Dinamo - Lazio : “E un arbitru care încearcă de la început să se impună prin atitudine, astfel încît să nu scape meciul din mînă. E destul de strict şi ţine jucătorii din scurt!”. Şi Dorinel Munteanu şi-l aminteşte pe spaniol de la partida cu danezii: “Atunci am pierdut pe mîna noastră, n-a avut nici o influenţă arbitrajul. Chiar dacă precedentele cu el ne sînt defavorabile, poate la Euro va fi cu noroc pentru România!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
 •  06 Iunie 2008, 11:25

De ce in Romania toata lumea se leaga de arbitri?? mai lasati odata arbitrii in pace si mai bine mai dati stiri despre jucatori...fotbalul este frumos datorita jucatorilor...arbitrii sunt impartiali...mai ales la Euro

 •  06 Iunie 2008, 03:04

hahahaha, deci e prieten cu Sandu, si??? Eu cred ca mult mai bun prieten cu Platini, pe bune sau nu!

 •  06 Iunie 2008, 00:55

Sunteti niste prosti... ca domne o sa ne ajute ca e tovarash sandu cu nush care din spania.. crezi ca arbitru asta sta sa se compromita pt noi? lasati prostiile la o parte. sunt curios daca in orice alt ziar din tarile participante la euro se analizeaza atat arbitrul. credeti ca in marca se analizeaza arbitrul ce o sa ii arbitreze pe spanioli? sau in gazeta delo sport scrie de arbitru ala suedez ce o sa arbitreze italia olanda? Numai la noi se vb de arbitrii. Rusine!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează