INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIANUL TONI VORBEŞTE DE MUTU

“Nebun şi foarte bun”

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

Atacantul de 31 de ani crede că fostul său coleg de la Fiorentina “poate face oricînd diferenţa”.

Italienii se pregătesc intens la Co­verciano cu gîndul la adversarii din grupa C de la Euro. Cîte două şe­din­ţe pe zi, între care “azzurrii” nu uită să vorbească despre “tricolori”. Luca Toni şi-a avertizat colegii asu­pra misiunii dificile a cam­pioanei mondiale la turneul final.

“Am nimerit într-o serie foarte grea, în care nu există echipe sla­be. Olan­da se află printre cele mai pu­ter­nice, iar România este la Euro pen­tru că merită. Vorbesc de­seori cu Mutu , chiar dacă am ple­cat la Ba­yern şi i-am urat să facă un tur­neu extraordinar. Adrian e ne­­bun, dar mai ales rămîne un ju­că­tor ma­re, care poate decide sin­gur soarta unui meci. La fel ca a­mi­cul meu Ribery. Sper să ne întîlnim în ul­ti­mul joc fără să mai avem ne­vo­ie de puncte”, a zis Toni.

Atacantul care a marcat într-un sezon 42 de goluri pentru Bayern şi “naţională” visează la “dubla” CM-CE. “Dacă mi-ar fi spus cineva acum 5-6 ani că a 31-a aniversare mă va prinde la Coverciano în postura de campion mondial şi pregătindu-mă de Euro, l-aş fi crezut nebun. Sînt motivat, mai sigur şi mai puternic decît la Mondiale. Vreau să luăm titlul continental şi să intrăm în istorie”.

“Afară” un vîrf?
Pînă mîine, Do­na­doni trebuie să decidă care va fi jucătorul exclus din lotul de 24. Se­lec­ţionerul i-a me­na­jat la an­tre­na­men­te pe De Rossi, Aquilani şi Per­rot­ta, ultimul avînd probleme la pulpă . Medicul Romei a dat însă asigurări că Per­rot­ta n-are nimic grav. În a­ce­ste con­di­ţii, cel care va rămîne acasă va fi a­les între ata­can­tul Quagliarella şi mij­locaşii Montolivo şi Aquilani. Deşi Mon­to­li­vo e favo­ri­tul, Don­a­do­ni se gîndeşte să renun­ţe la un vîrf.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează