INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  O MARE DE OLANDEZI S-A REVĂRSAT PESTE BASEL

Nebunia Oranje

Articol de - Publicat duminica, 22 iunie 2008 00:00

“E stare de asediu!”, au exclamat poliţiştii elveţieni în faţa cohortelor de suporteri portocalii înaintea “sfertului” contra Rusiei.

Basel invadat, ocupat! Nebunia Oranje a cuprins liniştitul oraş elveţian ieri, la meciul din “sferturi” împotriva Rusiei. Cîţi fani batavi au fost? 150.000! Cu 70.000 mai mulţi decît se estimase iniţial!

Cei 10.000 de suporteri estici aproape că nici nu s-au observat în marea Olandei! Cînd i-au văzut, cîtă frunză, cîtă iarbă, poliţiştii elveţieni au exclamat cu zîmbetul pe buze: “E stare de asediu!”.

Susţinătorii lui Van Nistelrooy şi Sneijder au avut un bulevard la dispoziţie în centrul oraşului, cu trei ore înaintea partidei, pentru tradiţionalul marş Oranje. Circu­la­ţia a fost întreruptă, pentru că olan­dezii se îndreptau spre sta­dio­nul St. Jakob Park în spatele unui autobuz fără acoperiş vopsit în oranj. Toţi strigînd în cor: “Hup, Holland, hup!” (Hai, Olanda).

În această mare portocalie n-au lipsit eşarfele negre şi mesajele de încurajare pentru Boula­hrouz, du­pă decesul fetiţei sale năs­cute prematur. Iar numele Anis­sei, bebeluşul care a respirat o sin­­gură zi, era scris pe sute de tri­couri.

Prinţul a fost pe stadion

Cel mai înfocat susţinător al Portocalei mecanice a fost aseară prinţul Willem-Alexander, băiatul cel mare şi viitorul succesor al Regi­nei Beatrix la tronul rega­tu­lui olandez. Acesta nu a fost singur. Ală­turi de Willem-Alexander a stat soţia sa, prinţesa Maxima. Cei doi s-au căsătorit pe 2 februarie 2002 .

150.000 de fani batavi au fost la Basel. Po­pulaţia oraşului s-a dublat.

245.000 de litri de bere au fost consumaţi la “sfertul” Olanda - Rusia.

3.000 de euro a costat un bilet pe piaţa neagră la partida de aseară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  22 Iunie 2008, 02:45

degeaba..ati luat-o in BOT!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează