INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI GRUPA C » OLANDA

Nu va juca nici cu noi?

Articol de - Publicat marti, 10 iunie 2008 00:00

Arjen Robben a suferit o microruptură la adductori şi are nevoie de maximum 10 zile de pauză. Exact pînă la meciul din 17 iunie.

Iniţial, la o zi după accidentarea lui Robben (foto), de sîmbătă, se spu­nea că aripa stîngă bata­vă va ra­ta primele două meciuri de la Euro: cu Italia şi cu Franţa.

Întinderea de la adductori s-a transformat însă în microruptură la ad­ductori, iar Van Basten s-a spe­riat. Dacă Robben nu va putea juca nici o partidă în grupa C? Dacă va reveni după, va mai fi util? Dacă nu ne calificăm? Selecţionerul şi-a pus o mulţime de întrebări şi s-a gîndit chiar să-l înlocuiască. În cele din urmă, l-a păstrat în lot! Riscînd

Duminică, Arjen s-a pregătit uşor, separat, dar Van Basten a anun­ţat: “Am discutat cu doctorul nostru. Robben va fi indisponibil între şapte şi zece zile. El se va antrena în această perioadă, sperînd că va putea reintra mai devreme”.

Totuşi, în cazul în care va sta zece zile, atunci nu va putea fi fo­losit nici pe 17 iunie. Data me­ciu­lui împotriva “trico­lori­lor”!

“Era un jucător în mare formă, e păcat că l-am pierdut, însă mai avem şi alte variante. Vom fi obligaţi să intrăm fără el? O vom face!”, a închis subiectul Van Basten.

32 de meciuri a jucat Robben în acest sezon

13 accidentări a suferit olandezul Arjen Robben din martie 2004

“Putem juca şi cîştiga şi fără el. Am mai făcut-o! Am găsit o soluţie bună”
Marco Van Basten selecţioner Olanda

“Olanda fără Robben ar putea fi şi mai bună decît Olanda cu Robben!”
Roberto Donadoni selecţioner Italia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează