INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MARICA NU MIZEAZĂ PE NEIMPLICAREA OLANDEZILOR

“O încercare formidabilă!”

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2008 00:00

Refăcut după accidentare, Ciprian Marica va fi rezervă împotriva batavilor, dar spune că e gata de meciul vieţii.

– Ciprian, cum e? Ţi-ai reve­nit după accidentarea la cap de săptămîna trecută?
– Da. Sînt OK acum şi mă simt pregătit să joc dacă selecţionerul va considera că trebuie să intru cu Olanda. Am reuşit să trec repede peste acele momente şi să mă întorc la antrenamente.

– Ce s-a întîmplat, de fapt, la acea ciocnire cu Marius Niculae?
– Neşansă, asta a fost! Ne-am lovit involuntar şi a ieşit ce-a ieşit! Îmi amintesc însă perfect absolut toate orele ulterioare accidentului, fiindcă n-a existat nici un moment în care să fiu inconştient. Doar un pic ameţit la început, dar atît!

“Ce motiv au să o lase moale?”
– Ai avut un sezon şubred cu Stuttgart, a urmat accidentarea de la St. Gall. Ghinioane peste ghinioane!
– Asta e! Fotbalul îţi rezervă clipe frumoase, dar şi momente nefericite. Adevărul e că am avut un an slab pînă acum! Sper însă să se fi terminat o dată pentru totdeau­na cu lucrurile astea şi să iasă în sfîrşit soarele şi pe strada mea.

– Poate chiar cu Olan­da?
– De ce nu? Ne aşteaptă un meci formidabil, pe care n-avem voie să-l tratăm cu superioritate. Ni­­meni din lot nu se gîndeşte că va fi simplu cu Olanda, fiindcă e o echipă deja calificată. Chiar dacă Van Basten va face multe schim­bări, înlocuitorii vor încerca să conti­nue rezultatele obţinute pînă acum de Olanda în gru­pă. Ce motiv ar avea să o lase mai moale cu România?! Am face o mare greşe­a­lă dacă am pregăti această partidă cal­cu­lînd că vom înfrunta un ad­ver­sar nemotivat. O să vedeţi

“Dezamăgiţi după Italia”
– Cum aţi perceput în in­ti­mi­tate remizele cu Franţa şi Italia? Au însemnat nişte surprize chiar şi pentru voi?
– Sincer, am fost cu toţii un pic dezamăgiţi că n-am reuşit să ba­tem Italia! Am avut victoria în mînă, iar calificarea era mult mai aproape acum. Aşa, va trebui să suferim şi mai tare cu Olanda pen­tru a obţine pînă la urmă intrarea în sferturile de finală. O visăm şi cred că ne este la îndemînă

– V-au deranjat comentariile făcute după partida cu Franţa referitoare la jocul foarte închis şi distructiv arătat de echipă?

– Ne-am detaşat complet de ceea ce înseamnă comentarii şi apre­cieri colaterale. Sîntem şi de­parte de ţară, n-avem timp să vorbim decît despre ce trebuie să facem ca să ne atingem interesul. Cu Franţa, scopul principal a fost să nu pierdem, fiindcă era partida de start la Euro, şi am căutat să nu greşim. Restul nu mai contează!

24 de selecţii în echipa naţională a strîns pînă în prezent Ciprian Marica

135 de minute a jucat Ciprian Marica pentru România în dubla confruntare cu Olanda din preliminariile lui Euro

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
 •  17 Iunie 2008, 23:56

ar trebuii ca piturca sa mai schimbe si el tactica daca are vreuna in afara sa ne aparam, sa fim atenti in aparare si sa incercam sa nu luam gol; cred ca asta o stie toata lumea. unde sunt pasele de la mijloc , nu avem mijloc, ne aparam foarte prost cu spatii mari in aparare , nu stim sa construim , nu avem tactica pe atac, nimic nimic , nimic. bravo rat, tamas , chivu si nicolita pt daruire. baieiti schimabti-va mentalitatea. ca majoritatea romanilor ne bucuram de acest rzultat dar ramanem mici

 •  17 Iunie 2008, 23:48

cum am putea sa castigam cu un mutu terminat din punct de vedere fizic si cu o ambitie pe care nu am avut-o niciodata. credeti ca marica ar fi schimbat ceva?? eu cred ca nu. ce cauta florentin petre la euro ??? cine il tine pe florentin petre?? cui ii este dator piturca??...sau e ,, baiatul,, lui?? ar fi trebuit inaintea acestui meci cu olanda sa vizioneze de 10 ori meciul cu turcia, sa ia exemplu. de ce sa fiu mandru de aceasta echipa ?? pt ce?? au jucat ceva numai cu italia. atat.

 •  17 Iunie 2008, 21:04

:D poi sa intre titular sa bage daca il baga 10 minute nu are timp:D dar un 3-2 pentru romania sigur se va petrece

Vezi toate comentariile (6)
Comentează