INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA

"O sută de cuvinte îmi ajung ca să fiu înţeles de jucători" » Engleza lui Capello

Capello a devenit selecţionerul Angliei pe 14 decembrie 2007
Foto: Guliver/GettyImages
Capello a devenit selecţionerul Angliei pe 14 decembrie 2007 Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 martie 2011 23:37

Selecţionerul Albionului susţine că n-are nevoie de mai mult pentru a explica tactica de joc

De mai bine de 3 ani, de cînd e pe banca "naţionalei" Angliei, conferinţele de presă ale lui Fabio Capello sînt un chin. Şi pentru el, şi pentru jurnaliştii britanici. Degeaba i s-a reproşat că nu stăpîneşte limba lui Shakespeare. Tehnicianul italian pretinde că lui îi ajunge cît ştie pentru a se face înţeles de către jucători: "N-aş putea să discut despre economie, medicină sau alte lucruri, într-adevăr. Dar ca să explic tactica n-am nevoie de prea multe cuvinte. Maximum o sută sînt OK".

Prilej pentru tabloidul The Sun să facă un mic calcul, "la 6 milioane de lire sterline, cît ia pe an, înseamnă 60.000 pe cuvînt", şi să-şi explice de ce selecţionerul nu l-a sunat pe Rio Ferdinand să-i spună că i-a luat banderola de căpitan pentru a i-o reda lui Terry: "Îi e foarte greu, dacă nu imposibil, să ducă o asemenea conversaţie".


L-a pierdut pe Scholes
Tot din cauza dificultăţilor pe care le întîmpină la conversaţiile în engleză, Capello nu l-a putut lua pe Paul Scholes la CM 2010. Selecţionerul i-a cerut secundului Franco Baldini să-l sune şi să-i propună revenirea în "naţională", dar mijlocaşul lui Manchester United a refuzat. Ulterior, Scholes a recunoscut: "Dacă m-ar fi sunat Capello era cu totul altceva".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează