INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  AUSTRIA - CROAŢIA 0-1

“Oare noi îl primeam?”

Articol de - Publicat marti, 10 iunie 2008 00:00

Gazdele turneului final sînt nemulţumite de arbitrajul olandezului Pieter Vienk.

Austriecii şi-au găsit repede ţap ispăşitor pentru în­frîn­gerea suferită duminică, în faţa Croaţiei: arbitrul Pieter Vink Viitorii adversari ai “tricolorilor” în preliminariile Mondialului 2010 îi reproşează “centralului” olandez uşu­rinţa cu care le-a acordat cro­aţilor penalty-ul din minutul 3 şi pretind că li se cuvenea şi lor cel puţin o lovitură de pedeapsă.

“Şi noi trebuia să primim un penalty”
Cel mai vehement a fost Stand­fest: “Oare noi am fi primit un asemenea penalty după numai trei minute? Dacă un arbitru ar lua o asemenea decizie împotriva Italiei sau a Germaniei, sigur n-ar mai fi delegat multă vreme la meciuri internaţionale”.

Martin Stranzl, la rîndu-i, pre­tin­de că, “dacă Vink a putut să le dea croaţilor o asemenea lovitură de pedeapsă, atunci era cazul să pri­mim şi noi una . La o lovitură li­be­ră, un apărător advers a făcut henţ în careu”. Iar Kienast susţine că el a fost faultat în suprafaţa de pe­deapsă: “M-au trîntit la pămînt exact în momentul cînd vo­iam să reiau cu capul”.

“Olici a forţat clar faultul. A fost contact între noi, dar am sperat că arbitrul nu va da penalty chiar în minutul 3”
Rene Aufhauser jucător austriac

“Fricoşi”
Ziarele austriece nu împărtăşesc deloc opiniile jucătorilor. Pentru cotidianul Kurier, penalty-ul din minutul 3 “a fost clar şi corect acordat”. Acelaşi cotidian scrie despre “fotbalul plin de teamă” al “naţionalei” lor din următoarele 35 de minute şi despre norocul pe care l-a avut Pogatetz (foto) că n-a fost eliminat: “Trebuie să-i mulţumim arbitrului Vink pentru asta”. Tot Kurier îl critică şi pe Ivanschitz, care “nu şi-a asumat responsa­bilităţile ce-i reveneau în calitate de căpitan, mai ales după penalty”.

“Şi portughezii au păţit-o”

În ciuda startului cu stîngul, austriecii sînt optimişti. “Nimeni nu s-ar fi aşteptat să jucăm un fotbal atît de bun. Ne-a lipsit doar norocul. Ori­cum, cu Polonia avem o a doua şan­să”, a declarat căpitanul Andreas Ivanschitz.

La fel gîndeşte şi Sebastian Prodl: “Am fost cel puţin la nivelul Croaţiei şi eu cred că Euro 2008 nu s-a terminat pentru noi. Avem exemplul Portugaliei la Euro 2004. Şi Cristiano Ronaldo a pierdut meciul de deschidere pentru ca apoi să ajungă în finala turneului”.

Bilici: “Am suferit din cauza umidităţii”

Căderea croaţilor din repriza secundă nu l-a surprins pe selecţionerul Slaven Bilici (foto): “Nu vreau să caut un alibi, dar condiţiile climaterice au jucat un rol. Încă de la încălzire am remarcat umiditatea crescută. Va trebui să luăm în considerare acest aspect”. Gazdele l-au luat în calcul încă de la începutul pregătirilor şi în fiecare zi, vreme de jumătate de oră, jucătorii lui Josef Hickersberger au stat într-o cameră hipobarică.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează