INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA-DANEMARCA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Omul-naţională » Scandinavii sînt în "grupa morţii", dar au un atu

Morten Olsen antrenează Danemarca de mai bine de 32 de ani!
Morten Olsen antrenează Danemarca de mai bine de 32 de ani!

Articol de , - Publicat sambata, 09 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 22:44

Danemarca atacă meciurile de la Euro cu cel mai longeviv selecţioner european, Morten Olsen (62 de ani). Acesta a bătut record după record în cei 12 ani de cînd e antrenorul echipei.

Ozil, Van Persie sau Ronaldo. Nu sînt favoriţii la Balonul de Aur, ci adversarii Danemarcei la Euro. Extrem de dificil, însă nordicii au un antidot. Nu pe teren, ci pe bancă: recordmanul Morten Olsen.

32 de ani la "naţională"!
Cu 12 ani la timona Danemarcei, scandinavul este cel mai longeviv selecţioner din Europa, exceptîndu-l doar pe amatorul Giampaolo Mazza (San Marino). În plus, este singurul care a reuşit să depăşească borna de 100 de partide la "naţională" atît ca jucător (102), cît şi ca antrenor (128). Adunat, a petrecut 32 de ani la reprezentativa alb-roşie, aflîndu-se la cel de-al şaptelea turneu final!

Stabilitate pentru succes
Olsen stă la Bruxelles, de unde se deplasează uşor la orice meci disputat în Europa. A fost dorit la nenumărate echipe de club. Inclusiv de Anderlecht, unde a jucat şase ani. Dar Federaţia a ţinut de el, deşi au existat şi sincope. Søren Lerby, fost internaţional danez, ştie motivul: "S-a urmărit stabilitatea. Am avut succes. Sîntem pe 10 mondial, calificaţi la Euro. Iar generaţia nu e extraordinară!"

Zimling, la spital
Mijlocaşul echipei naţionale a Danemarcei, Niki Zimling, s-a accidentat în timpul unui antrenament susţinut la Harkov. Acesta a fost dus imediat la spital. Anunţat titular în meciul de azi, cu Olanda, Zimling ar putea fi înlocuit în primul unsprezece de Lasse Schöne.

66 de victorii în 128 de meciuri a obţinut Danemarca cu Olsen pe bancă

"E născut să fie antrenor. Încă de cînd era căpitanul «naţionalei», era un băiat serios, tăcut şi extrem de concentrat" (Søren Lerby, fost internaţional danez)

"Fotbalul s-a schimbat. Dacă privesc în urmă cu zece ani văd fotbalul acela urît, cu mingi lungi. Acum jucăm un fotbal combinativ, eficient" (Morten OIsen, antrenor Danemarca)

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

 

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează