INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ANGLIA - ITALIA

Pelerinajul Cezarului » Prandelli a făcut jumătate de maraton nocturn pînă la mănăstire

Prandelli a stat marți mai departe de jucători. Nu doar la antrenamentul supravegheat din tribună, dar și în călătoria nocturnă la călugării sihaștri // Foto: Reuters
Prandelli a stat marți mai departe de jucători. Nu doar la antrenamentul supravegheat din tribună, dar și în călătoria nocturnă la călugării sihaștri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 21 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iunie 2012 21:14

Selecţionerul azzurrilor a promis înainte de Euro că în cazul calificării în ”sferturi” va merge pe jos 21 km pînă la ”Muntele de Argint” din Bielany.

Cesare Prandelli a făcut o noapte albă după victoria cu Irlanda (2-0). N-a avut insomnii, doar se calificase în "sferturi", ci a pornit într-o drumeţie montană. Selecţionerul Italiei (54 de ani) a parcurs o jumătate de maraton pînă la Bielany, 21 de kilometri de cantonamentul de la Wieliczka, pentru a face un pelerinaj!

Foarte religios, Cesare a trebuit să onoreze pariul pus pe 5 iunie, imediat după ce a ajuns cu echipa în Polonia. A promis că merge pe jos pînă la mănăstire dacă trece de grupe. Zis şi făcut. În noaptea de luni spre marţi, în timp ce jucătorii săi se întorceau în camere alături de familii, Prandelli şi cei din stafful tehnic şi administrativ şi-au luat treningurile şi la ora 3 dimineaţa au şi părăsit hotelul Turowka.

Cei mai rapizi din expediţia de 15 ajunşi pe colina numită "Muntele de Argint", acolo unde călugării camaldolesi (congregaţie catolică fondată în 1024) trăiesc într-o izolare cvasitotală (o singură zi pe an deschid porţile!), au făcut trei ore şi jumătate.

Şi-au tras puţin sufletul, au făcut o poză de grup şi apoi drumul înapoi. Însă nu tot pe jos, ci cu maşinile. La 7 şi un sfert erau la hotel, începînd pregătirea pentru "sfertul" cu Anglia de duminică.

Trap a făcut-o la 73 de ani!
Adversarul bătut luni de Italia l-a precedat pe Prandelli acum două luni. Trapattoni a făcut pelerinaj pe muntele Croagh Patrick, urcînd 3 ore pînă la piscul sacru situat în vestul capitalei Dublin. Asta pentru că selecţionerul de 73 de ani al Irlandei a promis că merge pe jos la mănăstire dacă învinge în barajul cu Estonia.

"Dacă vom cîştiga titlul european, promit să parcurg şi eu cei 21 de kilometri de la mănăstire la hotel" (Gianluigi Buffon, căpitan Italia)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează