INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  

Penaltyuri!

Articol de - Publicat vineri, 30 mai 2008 00:00

La Euro, două echipe aflate la egalitate perfectă după ultimul meci direct din grupă vor fi departajate la lovituri de pedeapsă, fără prelungiri.

Atenţie, “tricolori”! UEFA are o prevedere-şoc, aflată deja în re­gu­la­ment de la Euro 2004, dar ne­­aplicată! Penaltyurile de de­par­­ta­­ja­re în grupe!

Iată excepţia de la paragraful 7.07, privind diferenţierea “na­ţio­na­lelor” la sfîrşitul primei faze a competiţiei: “Dacă două echi­pe au acelaşi număr de puncte şi un go­la­veraj identic, iar meciul direct, ul­ti­mul în grupă, se încheie cu o re­miză, clasamentul respectivelor for­maţii va fi stabilit după loviturile de la 11 metri”, anunţă forul continen­tal. Şi nu vor fi prelungiri!

Ca un exemplu, în cazul nostru. Dacă vom fi la egalitate perfectă cu Olanda înaintea jocului direct, iar pe 17 iunie va fi un rezultat indecis, atunci se va trece la penaltyuri!

Există însă şi o condiţie e­sen­ţi­a­lă pentru ca acest lucru să se în­tîmple. “Nici o altă echipă din acea grupă să nu fie la egalitate de puncte cu cele două de care s-a a­min­tit anterior”.

Dacă mai mult de două selecţionate au acelaşi număr de puncte, atunci se va ţine cont, în ordine, de criteriile de departajare ale paragrafului 7.07.

Criterii paragraf 7.07

a) numărul de puncte obţinute în meciurile directe; b) golaverajul în meciurile directe; c) numărul de goluri marcate în meciurile directe (dacă sînt mai mult de două echipe la egalitate de puncte); d) golaverajul general; e) numărul total de goluri înscrise în grupă; f) coeficientul de ţară obţinut în preliminariile pentru CM 2006 şi CE 2008 (punctele obţinute sînt împăr­ţite la numărul de meciuri jucate); g) clasamentul fair-play (la turneul final); h) tragerea la sorţi

Meciul întrerupt se reia integral

UEFA s-a gîndit şi la variantele în care o partidă trebuie amînată sau suspendată. În primul caz, dacă ar­bitrul decide că un meci nu se poate disputa, din cauza terenului imprac­ticabil, întîlnirea se va juca a doua zi. Altfel, forul european va decide o altă dată. Apoi, dacă o partidă e întreruptă înainte de sfîrşit, chiar şi în prelungiri, aceasta va trebui rejucată integral în 24 de ore.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
 •  31 Mai 2008, 19:40

Ceva mai bun n-au gasit astia de la uefa.Daca toate meciurile se termina egal aunci euro se va incheia cand va incepe olimpiada

 •  31 Mai 2008, 19:25

Ba nu va mai obositi creierii cu criteriile astea de departajare ca asa ceva se intampla o data la nu'sh cati ani (egalitate de puncte, egalitate perfecta de golaveraj, egalitate in meci direct) Mai bine ganditi-va pe la ce terase vedeti Euro :P

 •  30 Mai 2008, 12:26

idee e simpla pt toti care nu stiu ... in caz luam un exemplu se ajunge la ultimu meci romania si olanda la egalitate in caz de rezultatul meciului e nul 0 0 si un exemplu noi avem 3 3 adica 3 goluri date si 3 prm iar olanda are 2 cu 2 ..noi mergem mai departe ...in caz de diferenta este egala alt exemplu 4 3 noi 2 1 ei noi mergem nu conteaza de exemplu daca noi avem 3 2 si ei au 2 0 cu mai putine goluri date ca ei merg mai departe continui in urmatoru mesaj

Vezi toate comentariile (15)
Comentează