INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  EURO 2008 ATACAT DE O CĂPUŞĂ MISTERIOASĂ

Pericol de virus

Articol de - Publicat miercuri, 09 aprilie 2008 00:00

UEFA a cerut celor 16 federaţii calificate la turneul final să vaccineze toţi jucătorii şi antrenorii care vor veni în Austria şi Elveţia

O problemă în plus pentru organizatorii Euro 2008. Şi pentru cei care vor participa la turneul final din Austria şi Elveţia.
"Tricolori", atenţie la căpuşe! O specie din acest artropod parazit ar putea afecta fotbaliştii prezenţi la competiţia programată între 7 şi 29 iunie.
Căpuşele transmit virusul FSME, virusul meningoencefalitei de început de vară, o maladie letală în 2 la sută din cazuri.
UEFA a fost deja informată de potenţialul pericol, forul continental cerînd la rîndu-i federaţiilor calificate să ia imediat măsurile de siguranţă. Mai exact, să vaccineze toţi jucătorii şi antrenorii care vor veni în Austria şi Elveţia.
Şi nu trebuie să mai întîrzie. Pentru a avea efect, vaccinul trebuie făcut cu două luni înaintea startului întrecerii, aşa cum recomandă Ministerul Sănătăţii. Acum, adică!

6 milioane de turişti sînt aşteptaţi în Austria şi Elveţia la Campionatul European

59 de zile mai sînt pînă la startul Campionatului European din 2008

Poate provoca paralizia
Meningoencefalita de început de vară (virusul FSME) este o boală neurologică mortală în 2 la sută din cazuri. Provoacă febră puternică, dureri acute de stomac şi, dacă boala se agravează, poate duce chiar la paralizie şi la pierderea cunoştinţei. Acest virus este foarte agresiv în Europa Centrală în primele luni ale verii.

Fani şi ziarişti la vaccin
Autorităţile din Austria şi Elveţia iau în serios această ameninţare. Nu doar fotbaliştii, staffurile tehnice şi restul membrilor delegaţiilor prezente la Euro vor trebui să facă vaccinul împotriva virusului FSME. La fel, toţi suporterii care îşi vor însoţi "naţionalele" la turneul final. Şi nici ziariştii nu vor fi scutiţi de vaccin.

Soluţie pentru selecţioneri

O veste care răstoarnă planurile multor selecţioneri. Data limită pentru dezvăluirea loturilor de 23 de jucători pentru Euro 2008 este 28 mai. Numai că UEFA obligă cele 16 foruri participante să facă vaccinul acum. De aceea, o soluţie pentru antrenorii "naţionalelor" ar fi să ceară ca toţi fotbaliştii din grupul lărgit să fie vaccinaţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  12 Aprilie 2008, 09:09

si unde pot sa gasec dami adresa corecta te rog

 •  10 Aprilie 2008, 15:33

Austriceii au vopsit locomotivele in culorile echipelor participante la EURO 2008 :) oebb.at / euro2008/de/Fotogalerie/Laenderloks_in_Aktion/index.jsp Vezi cum arata locomotiva Romaniei!

 •  09 Aprilie 2008, 03:54

da ce sa facem asa e la africanii astia .boli maladii ce naiba sa facem acum o sa ne vaccinam ca daor nu vrem sa murim acolo.pfuu in somalia scapam mai ieftin decat in elvetia. ar fi de mare ajutor daca ati specifica de unde sau cum se poate achizitiona acest vaccin si cat mai repede daca sa poate ca nea piti nu imi raspunde la telefon

Vezi toate comentariile (3)
Comentează