INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  4 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO

Peste ei!

Articol de - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

România va domina Franţa prin talie, după ce, în 2002, la ultima înfruntare cu galicii, “tricolorii” aveau un handicap de 7 cm!

Avem deja 1-0 cu Franţa! Asta pentru că, după foarte multă vreme, vom putea spune, în sfîrşit, că întrecem la talie un adversar de clasă mondială! Ti­tu­larii preconizaţi de Piţurcă pentru partida de la Zürich au o înălţime medie de 1,81 m, cu un centimetru peste cea a trupei lui Domenech. Iar oa­me­n­ii ca­re-i trag în sus pe “tricolori” sînt sto­perii Tamaş (1,88) şi Goian (1,94)!

Eram mai mici cu 7 cm!

Faţă de ultima confruntare cu francezii, 1-2 în “amicalul” de la Pa­ris din februarie 2002, raportul s-a modificat radical în favoarea ro­mâ­nilor. Atunci aveam un minus de 7 cm la medie: 1,79 faţă de 1,86! Conduşi de pe bancă de Roger Le­merre, “cocoşii”, campioni mon­di­ali şi europeni en titre la ora jo­cu­lui cu Gică Popescu şi compania, au în­ce­put acea întîlnire cu doar doi ju­că­tori sub 1,85 m: fundaşii laterali Thu­ram şi Candela! În rest, era o trupă care domina net spaţiul ae­rian şi duelurile directe cu “tri­co­lo­rii”. Lucrurile s-au inversat în per­s­pec­tiva lui Euro: doar Henry şi Abi­dal mai depăşesc acum bariera lui 1,85 m! Compensează însă printr-o mobilitate superioară şi o viteză în plus pe faza ofensivă.

“Talia poate decide”

“Un amănunt îmbu­cu­ră­tor! Înseamnă că vom avea un mic avantaj, fiindcă la o asemenea com­pe­tiţie se poate de­ci­de un meci prin­tr-o fază în care di­fe­ren­ţa să o facă înălţimea: un cor­ner, o lovitură libe­ră, o dega­ja­re a lui Lo­bonţ, un plus de de­tentă!”, a co­men­­tat Mir­cea Ră­dulescu, o­mul care spionează ultimele mişcări ale fra­n­ce­zi­lor.

2 jucători francezi de talie nu vor fi în primul “11” cu Ro­mâ­nia: Vi­e­ira (1,93 / acci­den­tat) şi Anelka (1,84 / rezervă).

Click pentru mărire

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
 •  03 Iunie 2008, 14:17

CRED CA ADMINII FORUMULUI AU FACUT O GRESEALA LA NUMARUL DE CAMPIONATE EUROPENE CASTIGATE DE FRANTA...IN DREPTUL FRANTEI SCRIE 3 IAR IN PARANTEZE E TRECUT DOAR '84 SI '00..DECI DOAR DOUA ...;-)...SAU AU ANTICIPAT CEVA BAIETII SI PE ANUL ASTA ???

 •  03 Iunie 2008, 12:12

Auzi ba si la ala: "ROMANIA TREZESTE-TE" .... e cineva pe site care scrie in franceza!!!!...uuuu .... si poate zic ceva de rau....vaaai.... roaga pe cineva sa iti traduca. Vorba oltenilor: se pierdura pe aici....

 •  03 Iunie 2008, 11:56

cum se face ca in 6 ani radoi, chivu, lobont, contra si rat si-au pastrat aceeasi inaltime? ganditi putin ca nu e greu. sau trebuia sa cautati mai multe date si era complicat?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează