INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OPERAŢIUNEA "URSULEŢUL DE PLUŞ"

Presa italiană sugerează că Mircea Sandu a participat la Operaţiunea "Ursuleţul de pluş"!

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2010 00:00

Ziarele din Peninsulă au lansat o anchetă din care rezultă că o listă de 4 şefi ai UEFA, printre care se regăseşte şi numele lui Mircea Sandu, ar fi luat mită 9,15 milioane de euro pentru ca Ucraina să găzduiască CE din 2012.

Un cipriot acuză UEFA de corupţie, dezvăluind în "Gazzetta dello Sport" că jumătate dintre cele 8 voturi date Poloniei şi Ucrainei pentru a găzdui CE 2012 ar fi fost cumpărate

Un cipriot vrea să arunce UEFA într-un imens scandal de corupţie. Acuzaţia este una foarte gravă şi incriminează alegerea Poloniei şi a Ucrainei ca organizatoare a Euro 2012! Spyros Marangos se laudă că are probe indubitabile, prin care va dovedi că jumătate dintre voturile date la Cardiff, pe 18 aprilie 2007, au fost cumpărate cu bani grei, proveniţi din Est. Şi se destăinuie în interviul din "Gazzetta dello Sport", care a titrat ieri pe copertă "Corupţii", susţinînd că "mita ar fi ajuns la destinatari prin intermediul unui cunoscut avocat din Cipru".

Probe la seif şi 3 martori
"Am dovezi, pe care le ţin în seif, dar şi 3 martori. Unul a urmărit mişcările persoanelor implicate, iar ceilalţi pot confirma sumele plătite pentru votul din Ţara Galilor", mărturiseşte Spyros. Care a oferit şi detalii: "Patru membri sînt băgaţi în afacerea asta. Unul a luat 3,15 milioane de euro, care au fost ascunşi într-un urs mare de pluş şi achitaţi în Cipru. Ceilalţi 3 au primit cîte două milioane. Ştiu că în Germania se vorbeşte că ar mai exista şi o a cincea persoană, dar nu deţin probe. Eu am 3 acte, însă unul e suficient pentru a deschide cazul".

Se agită de doi ani
Marangos a pornit cruciada contra UEFA de aproape 2 ani. A schimbat din iunie 2009 multe faxuri şi mailuri cu preşedintele Michel Platini, cu secretarul Gianni Infantino, cu Peter Limacher, de la Comisia de Disciplină. A trimis sesizări la mai multe ziare din Occident, iar săptămîna trecută a reuşit să capteze interesul nemţilor de la "Suddeutsche Zeitung". După ce "Gazeta de Duminică" a preluat în premieră ştirea în România, Marangos a trimis un fax miercuri şi la "Gazzetta dello Sport", avertizîndu-i pe italieni că li s-a "furat" turneul final CE 2012. La două luni după ce îl contactase şi pe secretarul Ambasadei italiene de la Nicosia.

CELE 12 VOTURI
Franţa    Michel Platini
Turcia    Senes Erzik
Anglia    Geoffrey Thompson
Spania    Angel Maria Villar
Germania    Gerhard Mayer-Vorfelder
Cipru    Manos Lefkaritis
Portugalia    Gilberto Madail
Olanda    Mathieu Sprengers
Norvegia    Per-Ravn Omdal
Malta    Joseph Mifsud
Rusia    Viaceslav Koloskov
ROMÂNIA    Mircea Sandu

9,15 milioane de euro e suma cu care ar fi fost cumpărate cele 4 voturi date Ucrainei şi Poloniei de membrii Executivului UEFA: 3,15 milioane plus de trei ori cîte două milioane

Cine e cipriotul Marangos
Spyros Marangos (61 de ani) a fost jucător şi apoi oficial. A lucrat 24 de ani la federaţia de la Nicosia, ocupînd funcţia de trezorier. A ieşit din lumea fotbalului în 2007, cînd n-a mai fost reales. Deţine o firmă, e căsătorit şi are patru copii, unul dintre băieţii săi, Christos, fiind căpitanul lui Anorthosis Famagusta. Marangos susţine că excluderea sa în 2007 din structurile federale cipriote s-a produs tot prin corupţie şi voturi cumpărate cu bani.

"Abia aştept să mă aresteze şi să mă ducă la închisoare. Va fi o plăcere. Aşa o să şi explode cazul! Dar cineva n-are interes să se afle adevărul. Platini e onest şi mă va ajuta"
Spyros Marangos, fost trezorier al federaţiei cipriote

Aveau cel mai bun dosar!
Alegerea Poloniei şi a Ucrainei ca gazdă a Euro 2012 i-a surprins şi i-a înfuriat tare pe italieni. Care, potrivit "Gazzetta dello Sport", erau favoriţi să primească turneul final, avînd cel mai bun dosar după cele 3 inspecţii tehnice făcute de Comisia UEFA. Croaţia şi Ungaria se aflau pe locul doi, iar tandemul cîştigător de la Cardiff era ultimul dintre cele 3 candidate! De altfel, la penultimul tur de scrutin, Italia a primit 11 voturi, Croaţia-Ungaria 9, restul de 7 revenind Poloniei şi Ucrainei.

Italienii îşi vor turneul înapoi...
... şi se feresc să-l atace pe Platini
Scandalul provocat de dezvăluirile cipriotului le dă speranţe italienilor că vor primi înapoi competiţia din 2012. "Sîntem gata să organizăm Euro 2012. Avem timp să punem totul la punct", s-a lăudat ieri federaţia de la Roma. Dar ca să nu provoace reacţii la UEFA, italienii nu-l acuză pe şeful forului continental. "Un Platini de gheaţă şi vizibil contrariat dă anunţul alegerii gazdei CE 2012", a comentat "Gazzetta dello Sport" momentul din aprilie 2007, de la Cardiff, sugerînd că Platini ar fi străin de complotul pus la cale împotriva Italiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  30 Octombrie 2010, 00:26

alpin, omul care e fan al singurei echipe din lume retrogradate pentru ca A DAT BANI si la arbitrii si la adversari ca sa se lase batuti...stie cel mai bine cum sta chestia asta. Plus ca mai are un avantaj: este basist fruntas (automat si fan cfr cluj) deci...are experienta mare la spaga. Ascultati-l ca stie ce spune...

dima_c63
dima_c63  •  29 Octombrie 2010, 23:20

PAI SANDU ALUAT BANI MEREU DELA CFR CLUJ 3 ANI DE LA DINAMO ACUM PAI NU VEDETI CA A TRIMIS INTERMADIAR PE PRUNEA CA ALTFEL BORCICA NU JOACA IN CL ACUM MERGE CU HOTII DE LA UEFA

filozoful
filozoful  •  29 Octombrie 2010, 18:13

..ba iar ma CENZURATI?JOS CENZURA,ca nu am spus cuvinte urate...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează