INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI EURO 2008» FRANŢA - COLUMBIA 1-0

Profităm?

Articol de - Publicat miercuri, 04 iunie 2008 00:00

Francezii sînt tari în atac, Ribery e o rachetă, dar apărarea febrilă a albaştrilor ne dă speranţe.

Franţa cu două feţe. Una care sperie şi una speriată. Aşa a fost Franţa la ultima ve­­ri­fi­care înaintea meciului din 9 iunie. Şi Domenech a folosit aseară, contra Columbiei, formula pe care o vrea şi la Zurich, cu “tricolorii”.
Dacă vom fi atenţi în apărare, dacă-l vom stăpîni pe fiorosul Ri­bery, dacă nu le vom lăsa spaţii lui Benzema şi Henry, putem spera. Defensiva albastră e şvaiţer!

“Cocoşii” au pornit ţanţoşi la atac. Ribery a avut libertate totală în spatele vîrfurilor şi a fost irezis­ti­bil în sprinturile sale. “Turbo Franck” a avansat mereu pe cu­loa­rele libere, apărînd ca om în plus pentru a crea superioritate.

Îl caută constant pe Benzema, intră în combinaţii rapide, Henry e şi el acolo, la fel cei doi stîngaci, Ma­louda şi Abidal, mingea curge fru­mos, dar golul n-a venit pe Stade de France după o asemenea acţiune. Ci din penalty. Henry a fost tras de tricou, iar “Fer­ra­ri­bery” a tras per­fect: 1-0.

Numai că, în goana nebună după gol, o furie oarbă de multe ori, Les Bleus uită de apărare! Abi­dal se retrage tîrziu pe stînga, Ma­ke­lele nu dublează întotdeauna ideal şi iată cum se explică bara lui Esco­bar! Şi asta nu e tot. Pus sub pre­siune, cvartetul ariergărzii, cu Thu­ram ajuns la a 140-a selecţie, de­vi­ne haotic, agitat şi greşeşte. Pe acest front putem profita!

Henry 100!

Aseară, Thierry Henry (foto) a jucat al 100-lea meci la “naţionala” Fran­ţei. “Aceasta e o probă de lon­ge­vita­te şi de constanţă, un mo­ment splendid al carierei mele”, a de­cla­rat Titi, care a debutat la al­baştri pe 11 octombrie ‘97, la 2-1 cu Africa de Sud. “Nu m-am accidentat, nu mi-am pierdut locul în echipă, am încercat să fiu performant. Am avut no­roc” , a explicat Henry, golge­te­rul all-time al “cocoşilor”, cu 44 de reuşite.

Gheaţă pentru Ribery!

Înlocuit în minutul 76 în ovaţiile celor 80.000 de spectatori de pe Stade de France, Franck Ribery a acuzat dureri la glezna dreaptă. Şi, imediat ce motorul echipei a ajuns pe bancă, doctorul “coco­şilor” i-a pus gheaţă pe gleznă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
 •  04 Iunie 2008, 11:49

dc nu era RIBERY asta ii puteam bate....da-l dracu k ala o sa-si bata joc de toata apararea noastra

 •  04 Iunie 2008, 09:48

Franta trebuie batuta, e singura noastra sansa. Pana se dumiresc francezii ca nu le merge jocul, ca deh, e primu, ii putem bate. Au 4 jucatroi tari (riberi, make - batraior totusi, 35 parca, henry-30 de ani, nu mai e in forma de la arseanal si benzama - totusi prea tanar, n-are experienta) dar si cativa batraiori, coupet 35, thuram 36 si mai sunt vreo 2-3 de 30 dar ii putem face, daca Pitzi misca inteligent. Forza ai nostrii!

 •  04 Iunie 2008, 09:46

Mda...astia de la GSP iar au vazut alt meci. Franta s-a chinuit putin cu columbienii pentru ca aia nu s-au bagat cu kuru'n poarta si au 4-5 jucatori de explozie...noi nu avem nici unul...ori facem vreo minune ori ne facem da ras:(

Vezi toate comentariile (9)
Comentează