INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  SPECIAL GSP

România va lupta şi cu mafia pariurilor în preliminariile Euro 2012! » Grupa Totonero

Daniel Niculae, Niculae, Romania
Daniel Niculae, Niculae, Romania

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2010 00:00

"Tricolorii" vor juca în calificările pentru Europene împotriva trioului Albania - Bosnia - Belarus, implicat în repetate scandaluri legate de lumea pariurilor subterane

Grupa României din preliminariile CE 2012 se anunţă periculoasă nu doar prin prisma valorii sportive a adversarilor. Alte dureri de cap vin dinspre faptul că trei dintre viitori adversari, Albania, Bosnia şi Belarus, au fost implicaţi în multe scandaluri legate de lumea pariurilor trucate. Iar repetarea unor astfel de evenimente ar putea duce la ierarhii finale strîmbe în cursa pentru calificare.

Încercare de blat la Bosnia-Turcia
Cel mai proaspăt episod datează din preliminariile CM 2010. Conform presei de la Sarajevo, anchetatorii UEFA deţin informaţii şi probe audio privind o posibilă încercare de trucare a meciului Bosnia - Turcia (1-1), disputat în calificările pentru Africa de Sud.

Astfel, au existat semnale că fostul selecţioner al Bosniei, Miroslav Blazevici, ar fi fost contactat pe filieră musulmană turco-bosniacă pentru a "trînti" meciul direct. Iniţial, antrenorul ar fi fost de acord cu propunerea, chiar dacă cele două echipe se aflau în luptă directă pentru a prinde barajul către Mondiale!

În cele din urmă, Blazevici s-ar fi răzgîndit, iar partida s-a terminat, corect, la egalitate, bosniacii mergînd la baraj. Luat la întrebări de anchetatori, tehnicianul ar fi recunoscut iniţial că a fost contactat pentru a ceda meciul, dar apoi a negat acuzaţiile. Curios, chiar dacă a dus Bosnia foarte aproape de turneul final, cu un parcurs istoric în calificări, Blazevici a preferat să demisioneze şi a plecat să antreneze în China!

Selecţionerul Albaniei, dator vîndut cămătarilor
Şi asupra "naţionalei" Albaniei planează suspiciuni asemănătoare. Chiar din preliminariile Euro 2008, cînd squipetarii au fost colegi de grupă tot cu "tricolorii".

La finalul acelei campanii, guvernul de la Tirana a solicitat UEFA deschiderea unei anchete privind înfrîngerile selecţionatei albaneze cu România (1-6 la Bucureşti) şi Belarus (2-4, acasă).

În plus, actualul selecţioner al trupei lui Klodian Duro şi Bogdani, croatul Josip Kuze, e un cunoscut jucător de ruletă. A pierdut importante sume de bani, chiar şi locuinţa, ajungînd dator vîndut cămătarilor. Pentru a-l intimida, aceştia au ajuns să-i incendieze maşina!

Iar secundul său este bosniacul Dzemal Mustedanagici. Albanezii şi bosniacii sînt foarte apropiaţi şi ca religie: 40% dintre bosniaci sînt musulmani, la fel ca şi 80% dintre locuitorii Albaniei.

"Nu cred că la nivelul acesta se pot face astfel de lucruri, fiindcă UEFA are un sistem care monitorizează cu maximă atenţie corectitudinea întîlnirilor"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

Ce cote au fost în 2007 la partidele suspecte
Albania - Belarus (2-4)
victorie oaspeţi    3.80
peste 2,5 goluri    2.10
cinci sau mai multe goluri    7.30

România-Albania (6-1)
victorie gazde    1,25
victorie gazde la două sau mai multe goluri diferenţă    3,00
patru sau mai multe goluri    2,80

Cotă 27 pentru victoria Luxemburgului în Belarus!
În aceleaşi calificări pentru Euro 2008, Belarusul a terminat grupa cu o serie de rezultate neobişnuite. Cireaşa pe tort a fost eşecul suferit acasă cu Luxemburg: 0-1. Pentru victoria oaspeţilor, casele de pariuri ofereau o cotă de 27! În Belarus, fiii preşedintelui Lukaşenko sînt acţionari la singura firmă de pariuri din ţară, împreună cu cel mai important dealer de arme din regiune! De asemenea, în campania pentru Euro 2004, mafia rusă a pariurilor ar fi aranjat prin intermediul portarului bielorus, Valery Shantalosau, două întîlniri pierdute, cu Cehia şi cu Moldova, fiecare jucător al naţionalei fiind suspectat că a primit cîte 40.000 de dolari pentru a ceda în ambele jocuri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
 •  17 Februarie 2010, 16:11

am fost aproape de a ma ineca de ras! auzi la ei: "incercare de trucare"!! mafia nu incearca, mafia trucheaza bine mersi. cel putin cinci la suta dintre partide sunt "monitorizate" de ei, iar astia nu monitorizeaza decat cu culoarea verde.

 •  17 Februarie 2010, 13:42
Postat de pe 17 Februarie 2010, 08:32

scuipatari sau sqipetari, tot un neam de pitecantropi sint! Astia sint chiar la limita de jos. Sub ei incepe regnul animal!

omul nu-i din regnul animal, sau tu te consideri planta? :)

 •  17 Februarie 2010, 13:38

AFLATI DE AICI CUM PUTETI FACE B/\NI CU SITEUL NE OBUX. MAI AM AICI SI DOVEZILE DE PLATA. INTRATI SI CONVINGETI-VA CAT DE USOR PUTETI FACE SI VOI B/\NI PE INTERNET CA MINE. EU AM FACUT PESTE 38 $$ PANA ACUM. VOI CATI $$ PUTETI FACE? _____________________w w w.f a ba ni. b i z .l y

Vezi toate comentariile (17)
Comentează