INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  REMEMBER» NU I-AM BĂTUT PE “COCOŞI” DE 36 DE ANI!

“Se poate!”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

Dinu şi Dumitru rememorează ultimul succes contra Franţei: 2-0, în anul 1972.

România a reuşit să cîştige îm­potriva Franţei de numai trei ori . Ultima dată, tocmai pe 8 aprilie 1972, în faţa a 25.000 de spectatori, pe Stadionul 23 August. Meci ami­cal.

Cornel Dinu îşi caută amin­ti­rile: “Parcă am tras un şut ba­ră-gol. Da, da, un şut pe o fază a noas­tră de atac”. Cum a fost posibil să îi ba­tem pe francezi? “Eram cam de va­lori egale atunci. Termi­na­se­ră gene­ra­­ţia lor bună din ‘66, erau în recon­struc­ţie. Mi se pare că acela a fost ulti­mul lor meci cu Boulogne pe ban­că. Au venit apoi Covaci di­rec­tor tehnic şi Hidalgo antre­nor”. Ac­tua­­lul ad­mi­nistrator delegat al lui Di­namo îşi aminteşte că fran­cezii s-au re­dre­sat repede după acel meci, în­ce­pînd să investească şi în educaţia intelectuală a jucătorilor.

Pentru Liţă Dumitru, ultima vic­­torie împotriva “cocoşilor” e prea departe: “Nu prea îmi amin­tesc acea partidă. A, par­că atunci a debu­tat Mircea Sandu!”.

“Mă uitam pe teren şi nu-mi venea să cred ce văd! Jucătorii francezi erau transpiraţi fleaşcă, abia mai alergau. Le-am scos sufletul!”
Rică Răducanu fost portar România

“Franţa era şi în ‘72 o mare echipă, dar suc­ce­sul nostru n-a fost o surpriză. Şi actuala generaţie are o şansă mare la Euro deoarece dispune de jucători extrem de valoroşi”
Lajos Sătmăreanu fost fundaş România

Palmaresul întîlnirilor România - Franţa
10 3 1 6 12-14

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  03 Iunie 2008, 07:28

O sa luam bataie, o sa iesim cu coada intre picioare, nu va mai faceti planuri degeaba...nu avem echipa.

 •  03 Iunie 2008, 07:26

Doamne cat de penibil ati ajuns (GSP)...ma oripilez de fiecare data cand citesc ...rau ati ajuns, f neprofesionisti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează