INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  4 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO

Secretul

Articol de - Publicat marti, 03 iunie 2008 00:00

Ribery şi Benzema se înţeleg perfect. Aceasta pare a fi cheia lui Raymond Domenech.

Un cuplu de şoc se formează la “albaştri”. Ribery - Ben­ze­ma, prieteni în afara tere­nu­lui, un duet inseparabil pe teren. “Ne aduc aminte de Zidane şi de Du­garry, la finele anilor ‘90”, a re­mar­cat Le Parisien.

Cei doi au bătut palma prima oa­ră în 2007, la o reunire a “co­co­şilor”. De atunci sînt nedespărţiţi. Şi pu­­­ternica legătură dintre ei fra­pea­ză în meci. “Talentaţi, geniali, ei se găsesc cu ochii închişi pe ga­­­zon. O complicitate extraor­di­na­ră”.

Benzema, 20 de ani, cu cinci ani mai mic decît Ribery, explică: “Franck respiră fotbal, totul e uşor ală­turi de el. Sînt fericit că tot ce facem la antrenament se repetă în joc”. Astfel s-ar justifica şi titu­la­ri­­za­rea golgeterului lyonez la “na­ţi­o­­na­lă”. Ribery, noul patron al echi­pei, care l-ar fi depăşit pe Henry ca influenţă, l-ar fi impus selec­ţio­ne­rului Domenech.

Henry are însă un rol extrem de im­portant. “Le Parisien” a de­ta­liat: “Atrăgînd atenţia fun­­da­şilor ad­verşi, oferă libertate cu­plu­lui Ri­bery - Benzema”.

“Un joc teribil”

Squillaci e convins că “meciul con­­tra României, primul la Euro, va fi cel mai important, decisiv poate”. Cum i-a carac­terizat pe “tricolori”? “Foarte tari co­lec­tiv, extrem de tehnici. Ne aş­teap­tă un joc teribil. Ca să-i batem tre­buie să fim în formă maximă”. Co­ti­di­a­­nul France Soir confirmă: “Nu e glumă. Într-o grupă atît de di­fi­cilă, debutul este capital”.

Visul lui Anelka

Fără nici un Mondial în palmares, Anelka nu se imaginează de­cît “ri­dicînd din nou trofeul eu­ro­­pean, ca în 2000. Numai că acum vreau să fiu actor prin­­cipal. În ur­mă cu opt ani eram un puşti . Atunci nici n-am savurat per­for­man­­ţa, nici nu m-am simţit cam­pion european”. Atacantul, 29 de ani, care va deveni tată în iunie, îi mulţumeşte lui Do­me­nech: “A gă­sit cuvintele potrivite”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  03 Iunie 2008, 12:42

Anelka, frumosule, te rugam sa joci cu Romania, mare caracter, mare determinare... cam ca in finala CL!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează