INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI EURO 2008» FRANŢA

Slăbiciunea

Articol de - Publicat miercuri, 04 iunie 2008 00:00

Malouda joacă slab, dar n-are înlocuitor. Domenech îl vrea oricum în echipă!

Franţa are un punct slab nu doar în defensivă. Florent Malouda nu e în formă şi s-a văzut la amicalul cu Paraguayul. “Pare să-şi fi pierdut forţa de pă­trun­­dere. Suferă în ofensivă, îi lip­seş­te acea răutate pe care o avea odată”, a remarcat presa din He­xa­gon după acel meci, cînd ju­cătorul a dat randament în faza de apărare, dar atît, pe flancul stîng al atacului albastru derulîndu-se puţine a­c­ţiuni periculoase declanşate de Malouda.

Explicaţia? Un sezon destul de slab, cu numai 16 partide ca titular la Chelsea în Premier League şi doar două goluri marcate. Iar mo­men­tan, Florent n-are încredere în el. “Împotriva paraguayenilor s-a re­tras de multe ori în centrul liniei mediane, însă fără rezultat. Şi, mai mult, cum jocul nu-i ieşea, a de­ve­nit nervos”.

Numai că Malouda are un mare avantaj: Domenech nu vrea să-l schimbe. Deşi Ribery a afirmat că s-ar simţi mai bine mij­locaş stînga, ca la Bayern, selecţionerul nu doreşte să mo­di­fice echi­pa “pentru a n-o des­ta­biliza”. Şi nici măcar n-a căutat să-i asigure lui Malouda o rezervă. L-a lăsat pe Ben Arfa în afara lotului şi, astfel, acest post a rămas singurul fără dublaj la albaştri. Ceea ce poate fi însă un lucru pozitiv pentru noi

“Vrea Ribery să fie mijlocaş stînga? Nici o problemă. Nu e o noutate că el joacă bine la Bayern pe acea poziţie. Dar acum eu sînt acolo”
Florent Malouda mijlocaş Franţa

“Dacă ar începe mîine Campionatul European, aş avea cel puţin trei jucători care nu sînt la capacitate maximă”
Raymond Domenech selecţioner Franţa

Azi la Vevey

Franţa va ajunge în această seară la cantonamentul din Elveţia, hotelul Mirador Kempinski din Vevey, pe malul lacului Leman. “Ca să ai un turneu mare trebuie să fii rupt de lume. Am verificat la Mondial. Într-o bază izolată poţi să abordezi în linişte toate pro­blemele”, a explicat Domenech. Astăzi, înaintea plecării, jucătorii nefolosiţi aseară au evoluat într-un meci-şcoală cu o echipă formată din fotbalişti din primele două ligi franceze.

“Nu mai pot”

La 36 de ani, veteranul Lilian Thuram (foto) a declarat că a fost nevoit să-şi adapteze jocul ţinînd cont de capacitatea fizică în scădere. “Cînd eram mai tînăr, făceam ca Lucio la Bayern. Luam mingea şi plecam în atac. Dar acum e imposibil. Mi-ar plăcea, însă nu mai pot . Pro­blemă de suflu, de rezis­tenţă”, a afirmat apărătorul albaştrilor. Care e se­cretul său? “Mă simt bine, mă antrenez şi joc. Tot ce se petrece în jur, inclusiv în presă, nu mă atinge”.

Rămîne căpitanul?

Jean-Marcel Ferret, doctorul Franţei între 1993 şi 2004, a­nun­ţă că Vieira, victima unei rupturi musculare la coapsa stîngă, poa­te fi recuperat pentru al doilea meci, cu Olanda. “Teoretic, ar avea nevoie de 15 zile de pauză, dar, folosind tehnicile isokinetice, putem grăbi cicatrizarea căpita­nu­lui. Ar putea evolua pe 13 iunie”, a revelat medicul.

Gluma lui Flamini

Selecţionerul francez a spus că Fla­mini, rechemat de urgenţă după accidentarea lui Vieira, are un psihic solid. A dezvăluit reac­ţia mijlocaşului după ce, în urmă cu şase zile, fusese anunţat că nu mai e în lot. “Avea chef de glume. Înainte să plece, i-a trîntit uşa lui Gallas. Cum fiecare jucător se gîn­dea că poate fi el printre cei care nu vor merge la Euro, Gallas a cre­­zut că am intrat eu să-l a­nunţ vestea proastă”, a povestit Domenech.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  04 Iunie 2008, 02:09

ROmania te iubim si cu tine ne mandrim ! HAAAAAIIIIIII ROMANIA >>> 3-1 Franta ... am vazut meciul :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează