INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ADVERSARI / ALBANIA - BOSNIA 1-1

Suşici a făcut o criză de nervi după egalul cu Albania!

Articol de - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00

Selecţionerul bosniac a plecat din conferinţa de presă cînd ziariştii i-au atras atenţia că nu şi-a atins obiectivul, o victorie la Tirana.

Scîntei între jurnaliştii bosniaci şi selecţionerul Safet Suşici în conferinţa de presă ce a urmat meciului cu Albania (1-1), de la Tirana. Selecţionerul viitoarei adversare a "tricolorilor" în preliminariile Euro 2012 (26 martie) a încercat să "coafeze" remiza obţinută: "Nu sînt dezamăgit de rezultat. Albania a arătat că e o echipă bună". Dar ziariştii i-au replicat prompt, amintindu-i că a plecat totuşi de acasă cu un obiectiv clar, impus chiar de el: victoria!

A fost momentul în care Suşici şi-a pierdut cumpătul şi le-a răspuns, vizibil iritat, că nu e dispus să declare numai ce-ar vrea ei să audă. Iar la următoarea întrebare acidă, s-a ridicat în picioare şi a părăsit sala, nu înainte de a-i acuza: "Din cauza voastră <naţionala> n-are rezultate! Nu ştiţi sau nu vreţi să apreciaţi un rezultat bun. Probabil că albanezii sînt mai mulţumiţi decît noi".

"La început am crezut că ne batem cu România pentru locul doi. De acum trebuie să luăm în calcul şi Albania"
Safet Suşici, selecţioner Bosnia

Şoc psihologic
Pînă să se ajungă la momentul tensionat care l-a determinat să iasă din sală, Suşici a recunoscut că jucătorii săi sînt labili psihic: "Acel gol primit în finalul primei reprize ne-a dat peste cap. Ar fi trebuit să-i vedeţi pe băieţi în vestiar, la pauză. Erau terminaţi psihic şi le-a trebuit ceva timp să-şi revină".

"Eu nu distrug jucătorii"
Cînd i-a înlocuit la pauză pe portarul Hasagici şi pe fundaşul Mavrac, senzaţia generală a fost că Suşici i-a pedepsit pentru golul încasat. "Am fost forţat să-i schimb. Hasagici era accidentat, iar Mavrac avea deja un <galben>. Eu nu distrug jucătorii", a precizat selecţionerul bosniac.

Primă 350.000 de euro?
Jurnaliştii de la cotidianul bosniac Dnevni Avaz au aflat că albanezii joacă meciurile din preliminarii cu o grămadă de bani pe masă. Preşedintele Uniunii Albanezilor le-ar fi promis jucătorilor cîte 350.000 de euro dacă ies neînvinşi din întîlnirile cu Bosnia şi marţi, cu Belarus. Primul pas l-au făcut.

ADVERSARI / Luxemburg - Belarus 0-0
Vor să încurce şi Franţa!
"Lanterna" grupei a luat vineri primul punct în faţa învingătoarei Franţei. Luxemburg s-a betonat în apărare şi Belarus a trebuit să accepte remiza albă. "A fost un duel hiperfizic şi am alergat ca nebunii. Există riscul ca efortul să se vadă marţi, la Paris. Ne aşteaptă Franţa şi vrem să repetăm isprava", zice căpitanul gazdelor, Rene Peters. Belarus n-a avut ocazii mari, în afara barei lui Kornilenko (55), cu 14 minute înainte să ia "roşu" pentru un fault din spate. Putea fi mai bine pentru noi dacă în final Laterza nu rata cu poarta goală! "Noroc că arbitrul a prelungit doar 3 minute şi n-am pierdut", scrie presa din Minsk. (Daniel Scorpie)

Grupa C / Serbia - Estonia 1-3
Petrovici, huiduit la debut!
Debarcarea lui Antici nu a produs revirimentul dorit de sîrbi. Noul selecţioner Vladimir Petrovici (foto), fost antrenor al lui FC Timişoara, a debutat vineri cu un rezultat şocant: 1-3 cu Estonia, chiar la Belgrad! Ultima reuşită a balticilor, urmarea autogolului tragicomic pus în scenă de Lukovici şi portarul Stojkovici, a aprins revolta în tribune. Fanii i-au fluierat şi i-au huiduit copios pe favoriţi, ce deschiseseră scorul prin Kuzmanovici. Stojkovici a fost însă spectator la şuturile de la distanţă ale lui Kink şi Vassiljev şi echipa care ne făcea praf acum un an cu 5-0, suferă pentru calificare. Iar marţi, va înfrunta Italia "afară". (Daniel Scorpie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează