INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA

Tentaţia catenaccio » De Rossi va fi noul Beckenbauer italian. Prandelli vrea să îl folosească fundaş central

Pentru a rezista spaniolilor, Italia adoptă strategia folosită de Mourinho la Inter în semifinala Ligii cu Barcelona
Pentru a rezista spaniolilor, Italia adoptă strategia folosită de Mourinho la Inter în semifinala Ligii cu Barcelona

Articol de - Publicat sambata, 09 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 09 iunie 2012 01:14

Adept al unui joc ofensiv în preliminarii, selecţionerul Prandelli va reveni la tradiţionalul stil al ”squadrei azzurra”, distribuindu-l mîine pe mijlocaşul Romei în dublu rol, de stoper şi regista.

Ceea ce a construit în 2 ani în preliminarii a şters cu buretele în doar cîteva zile. Italia renunţă la stilul ofensiv, de posesie, cu care a impresionat cîştigînd grupa, şi revine la clasicul " catenaccio". Speriat de înfrîngerea cu Rusia (0-3), al treilea amical pierdut consecutiv!, selecţionerul Cesare Prandelli şi-a revizuit sistemul defensiv, mai ales după ce s-a accidentat "stîlpul" Barzagli: "Cu toţii am fost surprinşi de fragilitatea noastră în apărare şi era nevoie să schimb urgent ceva pentru a ne regăsi încrederea".

Noul Beckenbauer
Prandelli vrea să surprindă Spania la debutul său în grupa C cu "Kaiserul" De Rossi! Jucătorul Romei devine un Beckenbauer italian, interpretînd un dublu rol, jucat recent şi de Busquets la Barcelona, în sistemul 3-5-2 gîndit de selecţioner. Daniele va coborî stoper între Bonucci şi Chiellini şi va urca apoi lîngă Pirlo pe faza de construcţie, italienii cîştigînd un mijlocaş, dar asumîndu-şi riscuri. "E o surpriză şi pentru mine, dar mă voi adapta tactic şi voi fi un lipici între defensivă şi mijloc", a explicat De Rossi.

Luis Enrique l-a "inventat" pe De Rossi fundaş central în sezonul trecut la Roma. Şi soluţia chiar a dat satisfacţie în meciurile cu Juventus şi Inter. "Şi eu sînt curios să văd cum va merge", admite Prandelli.

Echipa posibilă a Italiei: Buffon - Bonucci, De Rossi, Chiellini - Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Balzaretti - Balotelli, Cassano

"Vreau să le amintesc spaniolilor că antica Italie a cîştigat cu stilul ăsta atîtea trofee. Joci frumos sau urît, nu contează decît rezultatul" (Thiago Motta, mijlocaş Italia)

0 goluri a primit Italia în cele 3 dueluri de la Euro contra Spaniei. Ultima şi singura victorie oficială a ibericilor în 10 partide a fost la JO 1920

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

AICI ai cele mai atractive cote la Euro! Pariază pe Campionatul European şi cîştigă!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
nesv1234
nesv1234  •  09 Iunie 2012, 14:09

Domnu' Motta si-a intins singur cursa: Spania a castigat 2 trofee la rand cu un joc mult mai apreciat, titlul mondial al Italiei in 2006 e intamplare si noroc chior...Italia se bate cu Croatia pt locul 2 si daca e sa ne amintim, italienii nu prea se bucura cand dau de croati:))

ulle
ulle  •  09 Iunie 2012, 14:00

Este de remarcat predominanta jucatorilor de la Milan si Inter. Dupa parerea mea, la lotul cu care se prezinta, Italia nu poate fi decat o surpriza placuta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează