INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MÎINE, “SFERTURI” » SPANIA - ITALIA (21:45, TVR 1 ÎN DIRECT)

Trag în TONI

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Italienii şi-au pierdut răbdarea cu atacantul lui Bayern, care încă nu a marcat la acest turneu final.

Infailibil în campionat, discret în meciurile «naţionalei»”. Aceas­ta e eticheta pe care i-au pus-o ziarele italiene lui Luca Toni înaintea “sfertului” de mîine cu Spania. Degeaba se apără ata­cantul lui Bayern Munchen: “Am înscris cu România, dar nu sînt eu de vină că go­lul mi-a fost anulat aiurea. Şi tot eu am scos penalty-ul din care s-a deschis scorul la 2-0 cu Franţa”.

Jurnaliştii ştiu una şi bună. Fostul coechipier al lui Mutu a dat o basculantă de goluri în Germania şi s-a dezumflat tocmai la Euro, cînd Italia avea mai mare nevoie de reu­şitele sale. Dino Zoff, fost selecţioner, susţine că “Toni nu e în formă”, iar Gazzetta dello Sport îl ve­de “obosit. De aceea nu s-a putut con­centra de multe ori la fina­lizare”. Teză împărtăşită şi de selecţionerul Roberto Donadoni: “Luca nu traversează o pe­rioa­dă prea fericită, asta e clar. Bun­des­liga, Cupa UEFA şi Cupa Germaniei l-au costat multă energie”.

39 goluri a marcat Toni pentru Bayern în competiţiile sezonului trecut.

1 şut, din 12 trase, a expediat atacantul italian pe poartă la Euro.

0 goluri a marcat Luca Toni în 270 de minute jucate la acest turneu final.

“Haideţi să nu-l punem la zid pe Toni. Mai bine ne gîndim că în meciul cu Franţa a dat chiar două goluri. A obţinut penalty-ul din care am deschis scorul, dar şi eliminarea lui Abidal”
GIGI RIVA manager Italia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
 •  21 Iunie 2008, 09:41

normal.idotu de donadoni l-a lasat pe INzaGHi acasa :(.

 •  21 Iunie 2008, 08:51

e plina banca de atacanti! d'aia isi permit!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează