INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  OLANDA

Tunul pe ei!

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2008 00:00

Cu o excepţie, Euro ‘88, cînd au cucerit continentul, olandezii au avut un adversar imposibil de învins. Propriul orgoliu. S-au pus singuri la zid, ca în imaginea cu fotoreporterii batavi (foto). Înain­tea acestui turneu final, conflictul dintre Van Basten şi Seedorf s-a încheiat cu abandonul ultimului. În 2006, la Mondial, acelaşi selec­ţioner s-a certat cu Van Nistelrooy, iar atacantul n-a mai fost bun de nimic. În 1996, la Euro, Davids a fost trimis acasă de Hiddink, în timp ce, doi ani mai devreme, Gullit a părăsit lotul la două săptămîni de CM.

Intră Afellay

Deşi accidentarea lui Robben, după cea a lui Babel, i-a dat planurile peste cap, rămînînd fără două variante pe aripa stîngă, Van Basten a hotărît să păstreze sistemul 4-2-3-1. Presa olandeză crede că pe flancul stîng al ofensivei va fi folosit tînărul Afellay, 22 de ani, campion cu PSV în ultimele 4 sezoane. Caz în care Kuyt ar rămîne pe bancă. O altă modificare va fi la “închizători”: iese De Zeeuw, intră De Jong.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează